Vassula – ett tecken på Guds kärlek av Bo Westergaard

149 SEK
I lager
ISBN : 9789188915375
Språk : Svenska

Denna bok handlar om uppenbarelsen True Life in God ("Sant liv i Gud")  som pågått i drygt tre decennier, som översatts till 42 språk och spridits över hela världen.

Vassula Rydén, av grekiskt ursprung och född i Egypten, levde ett internationellt liv tillsammans med sin svenske man som jobbade för olika utvecklingsorganisationer.
Hon ägnade dagarna åt cocktailpartyn, tennis och måleri när hon i november 1985, helt oväntat, fick erfara sin skyddsängels närvaro. Ängelns uppdrag var att förbereda Vassula för något större.
I boken beskrivs hennes resa från en närmast tafatt relation till Gud, genom en smärtsam själslig rening till en orädd profetgestalt som världen över vittnat om Guds längtan. Här finns budskap som handlar om allt från vardagligt hushållsarbete till förutsägelser om de stora världshändelserna. Guds vrede över ondskan och synden är inget som döljs, men överträffas av en oändligt mycket starkare kärlek som når ända in i själens djup. Och i centrum av allt – en brinnande längtan efter de kristnas enhet.

Boken består av tre delar: Den första är biografisk och beskriver inte bara Vassula utan också den gemenskap av människor världen över som berörts av dessa budskap. Andra delen, som är den mest omfattande, är en tematisk genomgång av själva budskapen. Tredje och sista delen visar på profeternas plats i kyrkan, baserat på den danske teologen Niels Christian Hvidt’s banbrytande arbete. Allt i syfte att sätta in Vassula i ett begripligt sammanhang. Några kyrkliga uttalanden om Vassula tas också upp här.

Ur förordet av Morten Sager, pastor i EFK och lektor i vetenskapsteori vid Göteborgs universitet:

För mig blir detta den stora behållningen, att få dagsfärska bilder och ord på Guds engagemang; en röst som skakar om, värmer och sänder. För det är det som händer vid läsningen. Jag värms och min tro fattar eld. Som all god andlig litteratur.

Oavsett om Vassulas tjänst bejakas eller betraktas med misstänksamhet är detta en bok som behövs. Med tanke på Vassula Rydéns världsvida profetiska tjänst är det viktigt med korrekta återgivningar av detta märkliga skeende i kyrkans samtidshistoria. Och nya, värmande, väckande bilder på Guds omsorg kan vi inte få för mycket av.

Bo Westergaard är präst i Svenska kyrkan och sedan 1996 aktiv i den ekumeniska förening, Sant liv i Gud, som översätter och sprider Vassulas uppenbarelser.

ISBN : 9789188915375
Format : 148.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 190
Utgivningsdatum : 2018/11/26
Författare : Bo Westergaard
Write Your Own Review
Du recenserar:Vassula – ett tecken på Guds kärlek av Bo Westergaard
Your Rating