Den Poetiska Eddan - Gudasångerna - i nyöversättning av Alexander Bågenholm

154 SEK
I lager
ISBN : 9789163735912
Språk : Svenska

För länge sedan, när människorna skyddades av åskguden Tor och offrade åt den mäktiga gudinnan Freja, då var världens öde redan förutbestämt. Världsträdets rötter låg djupt rotade i jorden och i de nio världarna slogs och älskade jättar, människor, gudar och alver. Då, på vikingatiden, sjöng och diktade nordens folk om dessa varelsers märkliga äventyr. De dikterna sammanställdes av en okänd författare i vad som kom att kalls för Den poetiska eddan.

För första gången är en av Nordens största kulturskatter översatt på ett modernt och lättillgängligt språk. Läsaren behöver inga förkunskaper i ämnet. Med en översiktlig presentation får vi en känsla för den tid och det rum som dikterna utspelar sig i. Boken kompletteras dessutom av kommentarer och en utförlig ordlista.

Den poetiska eddan är nyöversatt från fornisländskan av religionshistorikern Alexander Bågenholm. Han har tidigare givit ut hednisk kalender (2012) och skrivit ett antal artiklar, samt hållit i föreläsningar kring religion och kultur.

ISBN : 9789163735912
Språk : Svenska
Sidor. : 307
Utgivningsdatum : 2013/10/09
Författare : Alexander Bågenholm
Write Your Own Review
Du recenserar:Den Poetiska Eddan - Gudasångerna - i nyöversättning av Alexander Bågenholm
Your Rating