EN GÅNG TILL VIKINGATIDEN av Christer Norell

178 SEK
I lager
ISBN : 9789188915153
Språk : Svenska

Vikingatiden och dess historia har alltid fascinerat mig sedan tidig barndom. Vikingarna var ju ett resande folk. Kanske mest kända för sina plundringståg i norra Europa och ned efter rysslands- floder mot Mellan östern. I den här boken beskrivs nog mera "snälla" vikingar som absolut också fanns på den tiden. Om detta är jag fullt övertygad.
Att låta fyra grabbar i tolvårsåldern, precis innan puberteten, uppleva detta äventyr är ganska logiskt. De är i gränslandet mellan stor och vuxen. Kan ta egna beslut, men behöver som regel inte ta något större ansvar. "Lektiden" börjar gå mot sitt slut. Om några år kan livet se lite annorlunda ut med flickvänner och allt som kan ingå i detta. Det är alltså nu de kan uppleva spännande saker och äventyr tillsammans med sina vänner som kanske blir minnen för livet.
I boken försöker jag också ge lite faktakunskap om vikingatiden som kan vara intressant i olika sammanhang. Många fakta är ju omstridda och nya fakta kommer hela tiden från forskare. Bedömer mina fakta som välgrundade enligt tillgänglig litteratur i ämnet.
En av grabbarna i gänget är min son, således är två av mina barnbarn med i boken. De har läst manuset och godkänt detta. Möjligtvis kommer "tjejgänget" i framtiden att gå igenom grottan och försöka ta reda på om vikingatiden fortfarande finns på andra sidan. Vem vet? Vi får vänta och se.
Fotograf till bilderna i boken är en god vän som heter Viktor Karlsson. Han har fått fram fina bilder som från höjd ser ner mot platsen för den gamla huvudstaden, "Birka".

ISBN : 9789188915153
Format : 210.00 X 20.00
Språk : Svenska
Sidor. : 120
Utgivningsdatum : 2018/11/09
Författare : Christer Norell
Write Your Own Review
Du recenserar:EN GÅNG TILL VIKINGATIDEN av Christer Norell
Your Rating