Hjärtats uppmärksamhet - Centrerande bön och inre uppvaknande av Johan Öqvist

214 SEK
I lager
ISBN : 9789163930928
Språk : Svenska

Centrerande bön och inre uppvaknande är en komplett handbok för alla som vill lära sig att praktisera Centrerande bön. Cynthia Bourgeault går dock längre än att bara erbjuda en introduktion. Hon undersöker hur praktiken fö rhåller sig till klassisk kristen kontemplation, tittar på metodens distinkta nyanser och utforskar dess omvälvande
potential att transformera det kristna livet. Boken uppmuntrar till dialog mellan de som är entusiastiska kring Centrerande bön och de klassiska institutionerna där kristendomen får sin näring – kyrkor och teologiska skolor – som ännu inte har accepterat att anta ett ägarskap för praktiken och dess potential.

”[Bourgealts] fokus i denna bok är den insats hon uppfattar att Centrerande bön kan göra för förnyandet och anpassningen av det kristna kontemplativa arvet till de förhållanden som råder i vår tid … Mitt särskilda och innerliga tack till Cynthia för hennes monumentala bidrag till att förbättra förståelsen av Centrerande böns praktik.”
--- från Thomas Keatings förord

”Hjärtats språk – Centrerande bön och inre uppvaknande, är en storartad bok, en underbart tillgänglig introduktion till Centrerande bön och den roll den kan spela i din egen ”frälsning till evigheten”. Rekommenderas starkt till alla som är på en andlig väg av något slag.”
--- Ken Wilber, författare, The Eye of Spirit

“Cynthia Bourgeaults bok måste läsas, inte bara av dem som praktiserar Centering prayer utan för alla som är intresserade av att leva ett sant kontemplativt liv. Hon talar till sinnet, men ännu viktigare till hjärtat. Hennes enkla och tydliga beskrivningar av den kontemplativa processen är så uppenbart förankrat i hennes egen erfarenhet
och det återuppväckte min egen längtan att leva ett i grunden Guds-centrerat liv och förnyade mitt löfte att praktisera. Denna bok är förutbestämd att bli en klassiker.”
--- Anne Simpkinson, medförfattare, Soul Work: A Field Guide for Spiritual Seekers

Cynthia Bourgeault har studerat och undervisat vid ett antal benediktinkloster i USA och Kanada. Som präst i Episkopalkyrkan i USA är hon en välkänd retreat-ledare och talare på olika konferenser, hon undervisar i bön och skriver om det andliga livet. Hon har skrivit ett fl ertal böcker, däribland The Wisdom Jesus.

ISBN : 9789163930928
Format : 1480.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 198
Utgivningsdatum : 2017/04/26
Författare : Cynthia Bourgeault
Translated by : Johan Öqvist
Write Your Own Review
Du recenserar:Hjärtats uppmärksamhet - Centrerande bön och inre uppvaknande av Johan Öqvist
Your Rating