I SKÄRNINGSPUNKTEN MELLAN JURIDIK OCH POLITIK - nio rättsfall av Sten De Geer

80 SEK
I lager
ISBN : 9789188883070
Språk : Svenska

Denna bok handlar om nio mycket olika rättsfall, där advokat Sten De Geer företrätt klienter som utsatts för allvarliga kränkningar av sina mänskliga rättigheter. Den kan kanske tjäna som inspiration för några ungdomar att välja att bli humanjurister och rättsligt driva fall där klientens grundläggande rättigheter kränkts.
Berättelserna fokuserar på människorna bakom rättsfallen och hur Sten De Geer bedrev advokatarbetet både i och utanför rättssalarna.
Det är ett stycke juridisk samtidshistoria, berättad utan pekpinnar eller alltför många paragrafer eller invecklade juridiska resonemang. Boken riktar sig i första hand till allmänheten.
Sten De Geer har arbetat som advokat sedan början av 1980-talet efter att några år ha varit anställd som förbundsjurist på LO-Rättsskydd. I sin verksamhet har han främst specialiserat sig på migrationsrätt och arbetsrätt. I det första svenska valet till EU-parlamentet kandiderade Sten De Geer för vänsterpartiet som ende förespråkare för fortsatt svenskt EU-medlemskap.

ISBN : 9789188883070
Format : 128.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 152
Utgivningsdatum : 2018/10/01
Författare : Sten De Geer
Write Your Own Review
Du recenserar:I SKÄRNINGSPUNKTEN MELLAN JURIDIK OCH POLITIK - nio rättsfall av Sten De Geer
Your Rating