Kalaset - Mord i hederns namn

En man har mördat sin hustrus älskare. För honom är mordet en fråga om heder, för det svenska samhället ett uttryck för en sjuk människas störda impulser. Han döms till rättspsykiatrisk vård och hamnar

189 SEK
I lager
ISBN : 9789189702691
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska

En man har mördat sin hustrus älskare. För honom är mordet en fråga om heder, för det svenska samhället ett uttryck för en sjuk människas störda impulser. Han döms till rättspsykiatrisk vård och hamnar på mentalsjukhus. Två och halvt år senare skrivs han ut efter att ha bedömts som frisk.

Pensionerade mordutredaren Gunnarsson, som ledde mordutredningen när det begav sig, kallas in då det visar sig att mördaren efter utskrivningen sökt upp den ”svekfulla” hustrun och barnen som lever med skyddad identitet på annan ort.
Vad har han i sinnet?

Händelsen berör två familjer på djupet, mördarens och offrets. Den enes heder blir den andres hämnd.

Kalaset är en kriminalhistoria som grundar sig i ett rättsfall som författaren kommit i kontakt med genom sin forskning. I så måtto är den sann. Men framställningen i boken är fiktiv på alla andra punkter, platsen för händelsen, tidpunkterna och persongalleriet. Mördaren är död och begraven sedan länge.

Vad är då meningen med att skriva en sådan här bok, att ge röst åt detta spöke ur det förgångna? Jo, grundstrukturen för hederstänkandet är detsamma idag som då även om uttrycksformerna ständigt förändras.

 

Sven-Axel Månsson har varit verksam som professor i socialt arbete. Han är författare till ett flertal fackböcker inom ämnesområdet kön, sexualitet och socialt arbete. Detta är hans andra roman, den första utkom 2021 med titeln Björntämjarens barn: En syskonkrönika.

ISBN : 9789189702691
Format : 135.00 X 210.00
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska
Sidor. : 169
Utgivningsdatum : 2023/01/13
Författare : Sven-Axel Månsson
Photographs by : Mats Sjöberg
Write Your Own Review
Du recenserar:Kalaset - Mord i hederns namn
Your Rating