Katastrofer av Jimmy Sjöblom

168 SEK
I lager
ISBN : 9789163747144
Språk : Svenska

Novellsamlingen "Katastrofer" tillkom under ett drygt decennium; 1990-2003.
Samlingen består av nio berättelser av olika längd och språk, men de handlar allihop verkligen om just katastrofer - upplevda och tolkade ur de olika huvudpersonernas perspektiv, minnen och känslor.
Det förhållningssättet blev snart en viktig och livslång strategi för författaren - med bristande impulskontroll och de analytiska sinnena ständigt påslagna för fullt blev det ett sätt att undvika katastrofer i verkligheten; att hela tiden försöka ligga före sig själv och ställa frågan what if?
Men det viktigaste med dessa katastrofer är inte hur huvudpersonerna upplever sina respektive händelser - utan hur du tolkar dem, hur du tror att du skulle reagera och hantera situationerna, hur du ska förhålla dig till det där som tydligen kan lura alldeles under vardagens välpolerade yta.
Jimmy Sjöblom beskriver sig själv som att "det har väldigt svårt att bli lagom". Han har varit snickare, styckare, glasmästare, ombudsman, ungdomsledare, politiker, nämndeman, rådgivare och utbildare med världen som arbetsfält. Han förblir hållbarhetsexpert fast han driver eget bolag som dykare och har på senare tid återkommit till sin livslånga passion; musiken - som sångare i Anima Templi och i projektet TLP. Där hamnade han för att han tävlade med Team Bagge i Körslaget 2012. Jimmy är gift med Marie och paret bor med sina två barn på Mälaröarna utanför Stockholm.

ISBN : 9789163747144
Språk : Svenska
Sidor. : 140
Utgivningsdatum : 2013/12/23
Författare : Jimmy Sjöblom
Write Your Own Review
Du recenserar:Katastrofer av Jimmy Sjöblom
Your Rating