Konsten att spela VIRA

198 SEK
I lager
ISBN : 9789163144301
Publisher :
Språk : Svenska
I december 1995 började jag spela vira i Stockholms Wirasällskap och blev snabbt fascinerad av spelets stora strategiska djup och variationsrikedom. Det var inte lätt att hitta någon litteratur i ämnet för den som ville lära sig mer, och jag tvingades göra exkursioner till Kungliga biblioteket för att förkovra mig. Där träffade jag på flera klassiska pärlor som "Ny och fullständig svensk spelbok", "Välspelning i vira" och "Den lilla wiraboken". Efterhand växte nya insikter fram, både om konsten att spela vira och om viraspelets kulturhistoria, kunskaper som jag kände att jag ville dela med andra. Den här boken är en vägledning till det svenska kortspelet vira, en sammanfattning av det jag lärt mig under åtta års praktiska erfarenheter vid spelbordet och studier i Kungliga bibliotekets arkiv.Sten Helmfrid föddes 1963 och växte upp i Stockholmsförorten Tumba. Efter sin doktorsexamen i fysik 1991 har han varit verksam på olika forskningslaboratorier i Europa och Japan, och jobbar numera med forskning och utveckling på ett litet, nystartat företag som sysslar med fiberoptik. Sitt spelintresse har han sedan barnsben.
ISBN : 9789163144301
Format : 115.00 X 189.00
Publisher :
Språk : Svenska
Sidor. : 172
Utgivningsdatum : 2003/01/01
Författare : Doc. Sten Helmfrid
Write Your Own Review
Du recenserar:Konsten att spela VIRA
Your Rating