LYSTRING Idrottsföräldrar och ledare av Barbro Sundberg

168 SEK
I lager
ISBN : 9789188481757
Språk : Svenska

I de allra flesta föreningar har man tagit fram en värdegrund som anger på vilket sätt och med vilken etik och moral man vill att de aktiva ska uppfostras i. En form av regelverk.
Men hur kommuniceras detta till föräldrarna som har sina barn i klubben? Många föreningar har stora problem med föräldrar som attackerar tränarna, domarna, motspelarna och andra föräldrar. De tar också över tränarnas jobb och driver sina barn framåt med järnhand, mot en, som dom tror, lysande idrottskarriär.
Den svenska idrottsrörelsen lever på alla duktiga föräldrar som satsar sin tid och kraft som ideella ledare i våra föreningar. Det är viktigt för alla att veta på vilket sätt man uppför sig så att man samspelar med klubbens värderingar och inte agerar emot.
Alla föreningar idag vet att föräldrar kan ställa till med mycket problem för klubben genom att de försöker få stor makt och påverkan. För klubben tar det mycket kraft och tid och i vissa fall skapar det också oro bland de aktiva. Det har ju också uppmärksammats hur domarna mår, då dessa utsätts för hård kritik och ibland även för hot. Domarförbundet har nu reagerat och vidtar åtgärder för att skydda och stötta domarkåren!
Boken LYSTRING Idrottsföräldrar och ledare är ett verktyg för klubben att använda när man bjuder in föräldrar till möten där värdegrunden presenteras. Boken innehåller också övningsuppgifter och diskussionsunderlag som hjälper ledarna i föreningarna att utbilda föräldrar och ledare att stötta en värdegrund som klubben har lagt. Det skapar lugn och arbetsro!

ISBN : 9789188481757
Format : 140.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 38
Utgivningsdatum : 2016/10/29
Författare : Barbro Sundberg
Write Your Own Review
Du recenserar:LYSTRING Idrottsföräldrar och ledare av Barbro Sundberg
Your Rating