Mat och händelser från Hotell Överum! av Johan Hyltenstam
För drygt 10 år sedan började Patrik och jag att prata om att öppna restaurang. Patrik hade redan många år i branschen och ett brinnande intresse för mat och vin. Jag hade slutat på banken och börjat som konsult med en hel del tid för projekt som restaurang. Patrik hade varit delägare i en restaurang i Grundsund tidigare. Grundsund är en liten fiskeby på västkusten som lever upp på somrarna. Vid frukostbordet en dag när jag skulle resa ned till Skåne, såg jag annonsen i DN "Litet familjehotell med restaurang och bar till salu nära Västervik". En liten omväg förbi Överum och vi blev 9 månader senare hotelldirektörer.
Projektet med att bedriva hotell- och restaurangrörelse i den sömniga bruksorten Överum var naturligtvis helt vansinnig för två storstadsbor med hotellkrogsambitioner. Vår affärsidé byggde helt på romantiska drömmar om en rörelse där familjen jobbade tillsammans för en gemensam sak. Drömmen gick ekonomiskt käpprätt åt skogen. Men vi fick otroliga upplevelser och rika erfarenheter!!!!