Om narcissism

Boken belyser narcissism i olika former, både naturlig, frisk narcissism, kulturellt betingad narcissism (en kantring i våra personligheter utifrån det västerländska samhällets fokus på individualism, egoism och självförverkligande, på bekostnad av gemenskap och solidaritet), samt Narcissistisk personlighetsstörning (patologisk narcissism).
Förutom en gedigen genomgång av narcissismbegreppet och symptom och beteenden avhandlas narcissistens psykiska försvar- och anpassningsmekanismer. Vidare belyses samhällsutvecklingens betydelse för utveckling av narcissism behandling, samt behandling och andra åtgärder. Boken innehåller också ett belysande (och skrämmande) kapitel om
Donald Trump, som har väl så många symptom på narcissism som finns i amerikanska psykiaterförbundets kriterielista för narcissism (DSM V).

180 SEK
I lager
ISBN : 9789189179592
Språk : Svenska

Boken belyser narcissism i olika former, både naturlig, frisk narcissism, kulturellt betingad narcissism (en kantring i våra personligheter utifrån det västerländska samhällets fokus på individualism, egoism och självförverkligande, på bekostnad av gemenskap och solidaritet), samt Narcissistisk personlighetsstörning (patologisk narcissism).
Förutom en gedigen genomgång av narcissismbegreppet och symptom och beteenden avhandlas narcissistens psykiska försvar- och anpassningsmekanismer. Vidare belyses samhällsutvecklingens betydelse för utveckling av narcissism behandling, samt behandling och andra åtgärder. Boken innehåller också ett belysande (och skrämmande) kapitel om
Donald Trump, som har väl så många symptom på narcissism som finns i amerikanska psykiaterförbundets kriterielista för narcissism (DSM V).


Författarbeskrivning
Ralph Stenbäcker. psykolog och organisationskonsult, tidigare chef och rektor, m.m. har tidigare givit ut psykologisk facklitteratur (Det psykiska arvet, Nya Doxa, m.fl. 4 uppl. / slutsåld), som beskriver bl.a. förändring av personligheter från neuros till jagsvaghet i det moderna samhället, och belyser såväl symtom, inre dynamik som behandling och andra åtgärder.
Förutom facklitteratur har författaren hittills givit två spänningsromaner/deckare: Morden i Sigtuna – bortom svart eller vitt och Kontraktet.

ralph.stenbäcker@telia.com, 070-5565242

ISBN : 9789189179592
Format : 148.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 204
Utgivningsdatum : 2020/05/22
Författare : Ralph Stenbäcker
Write Your Own Review
Du recenserar:Om narcissism
Your Rating