Osedvanliga läroprocesser av Lars Kromsten

168 SEK
I lager
ISBN : 9789163902147
Språk : Svenska

Den här boken handlar om vägar till kunskap. Genom praktiken tillsammans med andra kan vi arbeta för att nå mål som ännu inte tagit form. För att nå fram till en erfarenhet och därmed frihet för alla inblandade krävs mod och en smula övermod.

Det går att lämna både klassrum, läroplan och skolbyggnad för en resa mot självförverkligande. Elever och lärare har rätt att utforma sin egen individualitet i sociala och kulturella projekt oavsett vad skolförordning och läroplaner förespråkar. Boken beskriver delar i en minnesprocess runt olika framstötar under tre decennier där språk, litteratur och media ofta samverkat i demokratiskt utformade projekt.
Entreprenöriellt lärande ges här en serie utformningar utifrån konkreta fall som visar effekter för skolan i sin helhet och för de inblandade. Centralt i arbetet är skrivande och dokumentation vare sig det handlar om parkarkitektur, urbansociologi eller skönlitterärt författarskap.
Lars Kromsten har arbetat som lärare i svenska, mediakunskap och litterär gestaltning på Schillerska gymnasiet i trettio år. Han har gett ut ett dussin böcker samt medverkat i flera projekt runt samverkan mellan språk och estetiskt praktiska ämnen. Han har dessutom coachat ett antal sedermera framstående unga författare.

ISBN : 9789163902147
Språk : Svenska
Sidor. : 592
Utgivningsdatum : 2015/12/29
Författare : Lars Kromsten
Write Your Own Review
Du recenserar:Osedvanliga läroprocesser av Lars Kromsten
Your Rating