På Bönders Vis av Roland Hällfors

138 SEK
I lager
ISBN : 9789187507090
Språk : Svenska

”På Bönders Vis” är en berättelse för alla småföretagare och de som går i tankar att starta eget. Den har också ett speciellt budskap till Sveriges bönder och de som bor på vår landsbygd.

Utgångspunkten är katastrofstormen Gudrun som på nyåret 2005 lade stora delar av sydsveriges skogar platt och skapade allvarliga ekonomiska och psykologiska problem för mängder av bönder och skogsägare.

För Kastebergs Gård som ligger på det småländska höglandet blev katastrofen en utmaning och en väg till förnyelse. Redan dagen efter katastrofen och ledd av chefsbonden Karin hade man planerna klara för ett första småföretag för att dra sig ur sin kritiska situation.

Sedan dess har man vid sidan av en förnyelse av bonderiet utvecklat ett småindustriellt kraftcentrum som fram till i dag består av ett sextal olika verksamheter.

”På Bönders Vis” beskriver i lättsam berättande form utvecklingen: beslut, fram-och motgångar, erfarenheter och slutsatser.

Den ingår också som en del i ett småländskt initiativ ” Småföretag Sunnerbo” att intressera fler bönder och lantboende att starta egna företag.

 

Författare:

” På Bönders Vis” är författad av Roland Hällfors och bygger på intervjuver, samtal, analyser i samarbete med familjen och de anställda på Kastebergs Gård.

Roland Hällfors bor sedan 1980 i London. Han har utvecklat företag  och projekt i Sverige, Europa och runt om i världen. Det är mot denna bakgrund han skrivit boken ” På Bönders Vis” och initierat föreningen ”Småföretag Sunnerbo”. Under hela sin barn- och ungdomstid var han ”sommarbarn” på Kastebergs Gård

och har fortsatt följt utvecklingen på den svenska landsbygden.

ISBN : 9789187507090
Språk : Svenska
Sidor. : 179
Utgivningsdatum : 2013/07/01
Författare : Roland Hällfors
Write Your Own Review
Du recenserar:På Bönders Vis av Roland Hällfors
Your Rating