På hösten växer sig tvivlet starkare av Carl Mikael

168 SEK
I lager
ISBN : 9789163719066
Språk : Svenska

Det här är en bok som fått fina recensioner och många positiva omdömen. Läs bara följande:
”…berättelsen om en ung man som på 1960-talet fångas av den engelska modskulturen och den därmed förknippade popmusiken. Det är kamratskap och kärlek.”
”Han hamnar som anställd inom Stockholms stads förvaltning. Nyliberalismen får ett uppsving i samhället och dess arbetsmarknadspolitiska följder försämrar hans arbetssituation. Parallellt med denna berättelse löper en dråplig, dystopisk framtidsskildring av ett samhälle i sönderfall med paramilitära grupperingar. Lägg därtill en samhällskritisk essäistisk text om det svenska samhällets utveckling. Ett spretigt men ambitiöst textbygge som mynnar ut i en lovsång till modskulturens frihetliga humanism – kontra byråkratism och kapitalism. Ett intressant stycke svensk nutidshistoria. Författaren refererar också fint till pop- och rockmusikens utveckling.”
(Citaten ovan kommer från Jonas Herrlins recension av boken i BTJ-häfte nr. 6 2014.)

”Texten är oerhört välskriven och det återfinns många litterärt sett högstående beskrivningar och formuleringar fulla av djupa insikter; flera med en torr galghumor som gör sig väldigt bra i detta samhällskritiska porträtt.”
”Budskapet och kritiken som lyfts fram är skarp, välformulerad och oerhört träffsäker.”
”Eftersom romanstilen är framträdande, och skribenten på ett mycket målande, fängslande och dessutom välformulerat sätt beskriver miljöer och gestaltar karaktärer genom strålande dialoger…”
”Detta manus har verkligen satt igång tankarna hos mig;”
Katarina Vastamäki, Förlaget Livstecken

ISBN : 9789163719066
Språk : Svenska
Sidor. : 210
Utgivningsdatum : 2013/09/10
Författare : Carl Mikael
Write Your Own Review
Du recenserar:På hösten växer sig tvivlet starkare av Carl Mikael
Your Rating