Siseras sista strid av Ulf Hedman

258 SEK
Slut i lager
ISBN : 9789188809636
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska

En karismatisk och kraftfull härförare, Sisera, som förutom tusentals vältränade soldater och kavalleri även kommenderar 900 järnbeslagna stridsvagnar, ställs mot två kvinnor, Debora och Jael, som ödet fört samman för att stå emot dessa onda styrkor.

Inledningen till en fantasyserie eller film? Nej, berättelsen utspelar sig för 3 000 år sedan och beskrivs i en text som anses vara den äldsta i hela Bibeln.

I Siseras sista strid målar Ulf Hedman upp en bakgrund till de båda kvinnornas kamp mot en till synes oövervinnerlig motståndare. En kamp i det antika Mellanöstern som har återverkningar in i vår egen tid. Boken tar ett brett grepp över vitt skilda ämnen som dåtida krig – och krigföring, problem med så kallad bibelarkeologi, svårigheter med att översätta antika texter, men även exempelvis kvinnors och slavars situation i det dåtida patriarkala samhället.

Arbeten på svenska som ger sig i kast med att även språkkritiskt granska den urtext på hebreiska som vi har att röra oss med är sparsamt förekommande. Siseras sista strid ger ett substantiellt bidrag för att tynga ner en annars ganska lätt vågskål.

Ulf Hedman är journalist och språkvetare med inriktning på semitiska språk. Han har bott och verkat som korrespondent för olika nyhetsbyråer i Mellanöstern under ett flertal år och avslutade den journalistiska karriären som chefredaktör för en landsortstidning i Sverige (Ölandsbladet). Nu tar han åter upp den akademiska tråd han började nysta i för ett antal år sedan med denna populärvetenskapligt skrivna bok som är ämnad för alla med intresse för Mellanösterns antika historia, språk och kultur.

Sagt om Siseras sista strid:
välskrivet och med en effektiv sakprosa – Erik Osvalds (Historiska Media).
mycket välskriven och intressant – Peder Langenskiöld.
en mycket rik och generös text – Göran Dahlberg.
en bok med många kvaliteter – Emiliano Sener.

ISBN : 9789188809636
Format : 150.00 X 210.00
Publisher : Vulkan
Språk : Svenska
Sidor. : 318
Utgivningsdatum : 2018/09/12
Författare : Ulf Hedman
Write Your Own Review
Du recenserar:Siseras sista strid av Ulf Hedman
Your Rating