The Ghazala Dynasty av Melker Ghazala "Mike"

1.308 SEK
I lager
ISBN : 9789188713421
Språk : English

Tack vare min engelsktalande sonhustru Mary-Anne ́s ständigt återkommande fråga om sina barns härkomst började ett sant intresse vakna. Att söka min härkomst.

Boken berättar om min far som tillhörde Kaldeisk-katolska kyrkan och härstammar från Irak (Mesopotamien, Osmanska riket) och min kristna östgötska mor, samt deras familjer som idag existerar runt hela vår jord.

Att skriva en bok var inte det primära, snarare att skriva rent anteckningar om min fars systrar och min morfars döttrar. När jag sen fick se ett släktträd blev jag så fascinerad och exalterad att ett sådant ska vi ha! Det gjorde det så mycket mer intressant och lättare att förstå. Det var spännande, kändes som om en början till en "handelsresande i släktforskning", och boken blev till för att samla all information.

Redan som liten var jag intresserad av djur och natur, under åren utomlands växte det att även gälla människor och kultur. Med inspiration av min andra mors far, önskade jag bli naturvårdare i Afrika och för att nå målet behövde jag en engelsk utbildning. På ett coctailparty i England träffade jag min första fru och vid första barnet tog min framtid en annan bana. Racerförare, platschef, resebyråägare, reklamchef, gallerist och avslutade min jobbkariär som farmare. Cirkeln är sluten och allt där i mellan finns i boken.

The Ghazala Dynasty är en släktkrönika som sträcker sig tusen år tillbaka, men även en historisk studie om länder och dess folk då man en gång var nomader till dagens fast boende. Efter drygt 30 års arbete, x antal resor och många, många människomöten blev så boken äntligen färdig.

ISBN : 9789188713421
Format : 420.00 X 297.00
Språk : English
Sidor. : 618
Utgivningsdatum : 2018/01/15
Författare : Melker Ghazala "Mike"
Write Your Own Review
Du recenserar:The Ghazala Dynasty av Melker Ghazala "Mike"
Your Rating