Totalt Konfunderad Expert av Hans Järlind

219 SEK
I lager
ISBN : 9789163788123
Språk : Svenska

Bokens författare är jägmästare med mer än 30 års erfarenhet av arbete inom biståndsbranschen. Denna bok är en sorts slutrapport över författarens långa karriär, men handlar inte bara om biståndsarbete, utan också i hög grad - personligt och utlämnande - om ett omväxlande liv med stora med- och motgångar. Genomgående präglas boken av ett humanistiskt perspektiv, och ställer frågor vad som definierar oss som människor på vår ömtåliga planet.

Presumtiva läsare får följa med på en inre och yttre resa med flera dimensioner till många länder, bland andra; Thailand, Nicaragua, Vietnam, Japan, Laos, Etiopien, Lesotho, Tanzania, Malawi, Zimbabwe, Botswana, Namibia, Sydafrika, Zambia, Moçambique, Mauritius, Angola, Liberia, Kosovo, Nya Zeeland, Kanada, Italien, samt slutligen Peru, och förhoppningsvis kunna känna igen sig i de beskrivna miljöerna eller bekanta sig med dem.

Boken berör också flera samhällspolitiskt omvälvande och historiska skeenden som det sandinistiska styret i Nicaragua, apartheidsystemets upplösning i Sydafrika, Mugabes vanstyre i Zimbabwe, självständighetsprocessen i Namibia, inbördeskriget i Liberia och gummiboomens destruktiva slaveri i Amazonas djungler i början på 1900-talet. Ett par stora biståndssatsningar; pappersfabriken Bai Bang i Vietnam, stödet till skogssektorerna i Tanzania och Nicaragua, samt skogsutbildning i södra Afrika, skildras lite mer i detalj.

I slutet av boken återfinns ett antal bilagor som bland annat inkluderar en diskussion huruvida det pågående internationella biståndet till fattiga länder gynnar - eller kanske till och med katastrofalt missgynnar - dessa länders ekonomiska utveckling.

Bokens titel är hämtad från registreringsskylten 28TCE57 på författarens projektbil i Zimbabwe vilket betydde ”Technical Cooperation Expert” men som folk i allmänhet skämtsamt kallade ”Totally Confused Expert” - Totalt Konfunderad Expert.

ISBN : 9789163788123
Format : 50.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 605
Utgivningsdatum : 2016/02/01
Författare : Hans Järlind
Write Your Own Review
Du recenserar:Totalt Konfunderad Expert av Hans Järlind
Your Rating