Danskt band

Vi kan erbjuda din bok som danskt band.

Danskt band innebär att omslagets flikar viks in på fram- och baksida, vilket ger möjligheten att ha ytterligare information på insidan av omslaget.

Danskt band är en typ av bok med mjuka pärmar, men med flikar som går att vika in. För dig som författare ger detta möjligheten att inkludera ytterligare info på omslagets insida, och för den som läser boken blir känslan dels lite lyxigare och finare, men danskt band har även en riktigt bra praktisk funktion – du slipper använda bokmärken utan kan istället enkelt vika in flikarna.

Många tycker också att danskt band känns lite lyxigare än en vanlig pocket och att boken helt enkelt ser bättre ut i bokhyllan och sitter bättre i handen. Dessutom blir omslagen lite mer hållbara, lite styvare, jämfört med vanlig pocket. Man kan ta mer betalt för en bok i danskt band än en vanlig limbunden bok i mjukpärmsutförande. Det betyder att du oftast tjänar mer på att ge ut boken i danskt band, givet att boken säljer.

Om du är osäker på vilket alternativ du föredrar för din egen bok, gå gärna in på närmaste bokhandel och jämför en vanlig pocketbok med en bok tryckt i danskt band. På så sätt kan du skapa dig en konkret uppfattning om vad som passar dig bäst, annars är du självklart också varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

Att trycka en bok med danskt band är något som Vulkan är ganska ensamma om att erbjuda till egenutgivare. Vi tror nämligen på valfrihet och bra kundservice.

Danskt band ger dig en bok som är vacker och som sticker ut. Du kan beställa danskt band från endast en enda bok. Beställer du 100 böcker eller fler får du extra förmånliga villkor, se Författarpaketet . Vi producerar inte sällan danskt band i stora upplagor på 1000+ ex. Du är också varmt välkommen att kontakta oss på [email protected] om du har frågor kring tryck med danskt band eller om du önskar få en offert/lägga en beställning.