Flexiband – Holländskt band

Vad är ett Holländskt band – Flexiband?

Ett holländskt band eller också kallat Flexiband är en bok med mjuka pärmar, en rundad rygg och ofta flikar. Boken ser ut som ett hårdband men är egentligen en mjukpärm. Flexiband är ett mellanting mellan pocket och hårdband. Det är ett format som ännu är relativt ovanligt i Sverige. Bokhandlare här föredrar ofta en inbunden bok i stället. Utomlands är inbundna böcker inte lika vanligt som här hemma, kanske holländskt band, Flexiband kommer att ta över en del av marknaden som i dag trycks som inbunden. Det går bra att producera ett Flexiband med eller utan flikar på omslaget.

Istället för att ge ut din bok som dels inbunden och i pocketversion kan du välja att trycka enbart en version i Holländskt band.

Priset för flexiband är något högre än mjukband men lägre än en bok i hårdband. Det intressanta är emellertid att det generellt går att ta bättre betalt för ett flexiband i bokhandeln och mot slutkonsument. Det gör, givet att du säljer böcker, att kalkylen ofta ser lockande ut. Diskutera gärna med oss innan du beslutar om format och upplaga. Vi kan också hjälpa dig komma fram till ett lämpligt pris på boken. Du kan ta olika pris i olika kanaler.