Inbunden bok (hårdpärm)

En inbunden bok ger en väldigt hög kvalitetskänsla – samtidigt som boken blir väldigt slitstark. Vulkan producerar inbundna böcker i olika upplagor – ingen upplaga är för liten eller för stor för oss. Vi har också ett kanonerbjudande för mindre upplagor och då får du en traditionellt trådbunden hårdpärm, eller trådbundet hårdband som det också kallas. Kontakta kundtjänst för mer information om våra väldigt konkurrenskraftiga priser på inbunden hårdpärm eller inbundet hårdband.

Ju fler böcker du beställer, desto billigare blir det, även om ingen upplaga är för liten för att tryckas som inbunden bok hos Vulkan. Du kommer inte bli besviken – vår kvalitet är bland den bästa i branschen samtidigt som våra priser är väldigt konkurrenskraftiga! Du kan i princip välja vilket bokformat du önskar till din inbundna bok, dock lämpar sig hårdpärm bäst för lite större böcker. En bok i hårdpärmsutförande signalerar kvalitet och seriositet. Det visar att man menar allvar med sin bok. Det är lättare att ta mer betalt för en inbunden bok.

Det är också relativt vanligt att man väljer att trycka sin inbundna bok med så kallat skyddsomslag.

Det finns ytterligare varianter av inbunden hårdpärm och du har säkert hört talas om hel- och halvt-klotband och hel- och halvt-franskt band. Klotband är när man helt eller delvis klär boken med ett tätt vävt bomullstyg och franskt band är när man helt eller delvis klär boken i skinn. Klotband är vanligt vid tryck av ex. kokböcker.

På Vulkan producerar vi våra inbundna böcker med trådbindning, det är ju det som är poängen. Varför ens beställa ett hårdband om det inte är trådbundet? Det finns alternativ av lägre kvalitet i utförandet där man limmar istället för binda boken på traditionellt vis.