Berätta om din bok!

Av Allianser och löften är en fantasy-romance full av komplicerad kärlek, mysterier och väsen och politiska intriger. Den handlar om Ariana, en människa som mot sin vilja hamnar i det alviska landet Caladon. Där får hon möta magi och monster som hon aldrig tidigare stött på, och ganska snart blir farorna hon möter bara större och större.

Samtidigt fördjupas och kompliceras relationen till Virion, alvlorden som är ansvarig för att hon behövde lämna sitt hem. Han vägrar göra henne delaktig i vad som händer omkring dem, men trots det kan hon inte hejda sina känslor för honom som blir djupare och djupare.

 

Hur kom boken till?

Boken kom till av att jag tittade på die Kaiserin på netflix, en serie om kejsare Franz-Joseph och Sisi av Bayern. Jag har älskat den historien sedan jag var barn, och plötsligt fick jag en idé om att skriva en variant av den där Franz-Joseph var alv och Sisi var människa. Jag är naturligtvis också påverkad av det jag själv läser, vilket är modern fantasy som främst är skriven av och för kvinnor.

 

 Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag hade en tydlig bild av hur berättelsen skulle te sig, även om vissa detaljer har ändrat sig under processens lopp. Men jag är en planerare, så jag planerar allt i förväg och bockar sedan av punkt för punkt medan jag skriver.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid skrivit berättelser, ända sedan jag var liten. Jag inspireras av allt ifrån andra böcker, filmer, konstverk till musik, vardagliga händelser och ibland saker jag drömmer ihop. Min fantasi har alltid varit på högvarv, och det är svårt att säga vad jag inte inspireras av.

 

Skriver du på något nytt nu?

Jag skriver just nu på uppföljaren, då detta är en triologi. Första utkastet till bok två är klart, och nu är det en massa arbete med korrigering och beta-läsning innan arbetet med den sista boken i serien börjar.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Hitta ett system som passar dig, läs böcker och ta till dig så mycket tips som möjligt. Använd sociala medier, det är en guldgruva där tusentals författare delar med sig av skrivtips. Det är ett fantastiskt community. Men framförallt; tro på det du skriver och ta klivet. Drömmar är till för att förverkligas.

 

Varför ska man läsa din bok?

För att det är en fantastisk berättelse med karaktärer som är levande och relaterbara. För att det inte finns någonting bättre än att förlora sig i världen och resan man företar när man läser bra fantasy.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag undervisar i svenska på högstadiet, och utanför arbetet umgås jag med min familj. Jag läser naturligtvis mycket, och tecknar även en hel del.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

 Boken riktar sig till unga vuxna och uppåt, men jag tror och hoppas att alla som älskar fantasy och romance kommer uppskatta denna bok!