Berätta om din bok!

Boken är en satirpolitisk kriminalskildring som utspelar sig till stor del på Internet, annars på Södermalm och Östermalm i Stockholm och till viss del i övriga Sverige. Den kvinnliga huvudrollsinnehavaren noterar, att det förs suspekta diskussioner, där yttrandefrihet och demokrati motarbetas genom låga arbetsmetoder. Handlingen tangerar aktuella ämnen som nätmobbning, förtal och nättrafficking. Historien har vissa mindre drag från Lukas Moodysson filmatisering av Lilja for Ever och Stieg Larssons, Män som hatar kvinnor.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag byggde boken på en stark känsla som gav mycket energi och lät sedan historien växa fram vartefter.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har skrivit sedan sexårsåldern, då jag skrev små barnsliga verser kring det jag observerade omkring mig. Jag tycker om att få till något som berör, underhåller och roar. Skriva kan även vara ett effektivt verktyg för själen.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

De tycker bara det är roligt.

 

Skriver du på något nytt nu?

Inte riktigt ännu.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Till en början kan det vara bra att sätta små del mål åt sig själv. Skriva minst en sida per dag tills det sedan flyter fram av sig självt. När du sedan uppnår målen blir det i sig en morot.

 

Varför ska man läsa din bok?

Innehållet är aktuellt och ligger i tiden, såsom nätmobbning, förtal på Internet, trafficking och olaglig handel på nätet. Den kan vara en ögonöppnare för vissa, eller som grund för debatt kring sådant som borde försvinna för gott. Kan även vara kul att läsa om en handling, som delvis utspelar sig på nätet och stundtals även har vissa roande inslag, som möjligen mildrar de obehagliga bitarna.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag driver en mindre ekonomi- och redovisningsbyrå som huvudsakligen vänder sig mot andra bolag och diverse företagsformer. Annars umgås jag med vänner och familj, om jag inte tränar olika former, såsom löpning, yoga och combat. Försöker även meditera ibland, som jag borde göra oftare.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Det är så många som rör sig på nätet idag och troligen har ganska många varit med om nätmobbning, smutskastning och förtal. Gränser töjs ut, så människor bryr sig inte till slut. Många har säkert noterat forum, där ingen hänsyn tas mot andra människor, eller där suspekta ämnen förs på tal. Anonymitet möjliggör även en form av falskspel, där inte alltid lagliga eller moraliska regler följs.

Boken kan vara en form av tröst till dem som utsatts, eller för dem som läst sådant som upprör. Det förs även diskussioner mot feminister och ofta kring kvinnan och hennes roll. Det finns många tyckare där ute. Boken vänder sig till vuxna. Den vänder sig till alla berörda i samhället, som borde ta ansvar för sin omgivning.

Köp boken här!