Louise Dustler skapar barnbok mot mobbning som examensarbete

Louse Dustler - ABCD - alla får vara med. En ABC-bok om att vara en

bra kompis

Barnboken "ABCD - alla får vara med” är designstudenten Louise Dustlers examensarbete på Berghs School of Communication i Stockholm. På ett varmt, lekfullt och färgrikt sätt vill hon uppmärksamma värdet av vänskap och att vara en bra kompis. Boken riktar sig till barn i åldern 3-6 år och innehåller exempel på roliga och viktiga saker som man kan göra med sina vänner, från A-Ö. Boken kombinerar både ett viktigt ämne och ett roligt sätt att lära sig alfabetet på. 5 kronor av varje såld bok skänks till Stiftelsen Friends och deras arbete för att stoppa mobbning.

Louise Dustler är uppvuxen i Helsingborg men bor sedan flera år i Stockholm och tar i maj examen från den tvååriga utbildningen grafisk design på Berghs i Stockholm. Så länge hon kan minnas har barn legat henne varmt om hjärtat. Hon har inga egna än men har däremot tre gudbarn och har tidigare jobbat som au pair.  Kombinationen mellan detta och utbildningen på Berghs har öppnat hennes intresse för design och illustration för just barnsegmentet.

Louise illustrerar i en kollageteknik där hon använder sig av saker som betyder mycket för henne. Det är allt ifrån hennes mormors gamla julklappsrim till hennes sambos älsklingsskjorta. På ett levande och eget sätt  skapar hon en spännande illustrerad värld fylld av färg, äventyr och listiga detaljer som är fängslande för  både små och stora. Med på vänskapens ABCD-resa följer små figurer som på varje uppslag har en finurlig  del i bildernas innehåll och händelser.

Boken finns att köpa till utställningserbjudandet 1 för 150 kr, 2 för 250 kr samt 3 för 300 kr på Berghs slututställning 22–25 maj, på Sveavägen 34 i Stockholm.  Besök gärna www.berghsgradshow14.se För de som inte befinner sig i Stockholm
finns boken tillfälligt till försäljning på www.louisedustler.tictail.com

Vill du också ge ut din egen bokVulkan kan du kolla in våra olika bokpaket vi erbjuder, t ex författarpaketet.