Berätta om din bok!

Hur kom boken till?

Det var efter min fars bortgång som jag började skriva på den berättelse som sedan skulle bli romanen Byfånen. Berättelsen har inspirerats av hans barndom och berättelserna från hans uppväxtmiljö i nordvästra Värmland.

 

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Allt startade med en övergripande idé och sedan har boken långsamt arbetats fram under skrivprocessen.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Berättandet har alltid varit en del av mig och i min familj var berättartraditionen stark, så från tidig ålder började jag skriva egna berättelser och dikter. Vetgirigheten och intresset för min omvärld har många gånger inspirerat mig, men också det djupa i livet. Det som ligger inom oss finner jag vara en närmast outtömlig källa till nya tankar och idéer.

 

Skriver du på något nytt nu?

Just nu arbetar jag på min nästa bok, som kommer att bli en fristående fortsättning på Byfånen. Den utspelar sig i slutet av 1900-talet och går under arbetsnamnet ”Väck mig!”.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Om du har något att berätta, tveka inte att skriva ner din berättelse. Det finns alltid någon som vill läsa just den. Avsätt tid, gör en rimlig planering och ge inte upp när det tar emot.

 

Varför ska man läsa din bok?

Man ska läsa Byfånen om man vill läsa en annorlunda och djupare spänningsroman som rör sig i gränslandet till det mystiska i tillvaron.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag är grafisk formgivare och skribent och arbetar deltid i mitt eget företag, men huvudsakligen fokuserar jag på att skriva, måla och fotografera. När jag inte är i Stockholm njuter jag av skönheten och lugnet i Hälsingeskogarna.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Byfånen är inte skriven för någon speciell läsargrupp utan jag tror att människor som söker något utöver det vanliga kan tycka att min roman är spännande och intressant.