Berätta om din bok!

Här får man följa med den galne enstöringen och dagdrömmaren Oskar Skedå på hans vandring genom den spanska landsbyggden . En vandring som kantas av märkliga möten och vansinniga utsvävningar. Boken utgör en spännande och humoristisk berättelse där gränsen mellan fantasi och verklighet blir mer och mer diffus för var dag som går. Jag tror man får räkna med en något annorlunda skildring av den klassiska pilgrimsleden "El Camino".

Hur kom boken till? 

Boken började växa fram under min egen vandring längs el camino 2015. Men det var först ett par år senare som jag bestämde mig för att fullfölja projektet. Jag hade då på grund av vissa missberäkningar blivit tillfälligt bostadslös och bodde några månader i en bil. Jag bestämde mig då för att nyttja tiden åt att skriva boken.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? 

Idén var mer eller mindre klar. Grunden för varje kapitel hade jag klart för mig i huvudet. Det var bara att få ner det på papper.

Skriver du på något nytt nu? 

Nej. Känner att jag behöver landa lite nu. Men vi får se. Kanske blir det nya tag till sommaren.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Det är bara att skriva och hitta sitt eget sätt att närma sig historien. Vill inte ge vare sig tips eller råd då vi alla fungerar olika. Men för min egen del försöker jag att inte skjuta för mycket från höften. Jag vill gärna ha en klar plan för vad texten ska innehålla och hur det ska sluta. Allt för att inte hamna i jobbiga återvändsgränder.

Varför ska man läsa din bok? 

Förhoppningsvis kan den inspirerar läsaren att våga ge sig ut på egna äventyr. Men om man av olika anledningar inte har möjlighet till det så är det bara att luta sig tillbaka och åka med på Oskar Skedås resa. Förhoppningsvis får läsaren sig ett gott skratt på vägen också.

Vad gör du när du inte skriver? 

Jag arbetar som skådespelare och regissör. Har nyligen filmat klart en serie som heter “Jakten på en mördare” och som kommer att gå på SVT under hösten.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag vill att alla ska läsa min bok!