Det Är Mycket Med Det _Framsida Det är mycket med det jordiska

Berätta om din bok.
När min mamma dog för tre år sedan började jag på allvar fundera över mitt liv och över att det inte kommer att vara för evigt. Tankar på döden har visserligen följt mig sedan tidiga tonåren, men inte förrän nu när generationen före mig håller på att försvinna, insåg jag att även min existens är ändlig. I mina dagböcker dök det allt oftare upp noteringar om döden, så jag beslöt mig för att utforska ämnet mer grundligt. Det blev till slut den här lilla boken som handlar om både liv och död och om vad jag har lärt mig av att leva.

 

Vad får dig att skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har skrivit så länge jag kan minnas. Det är helt nödvändigt för att jag ska leva att jag kan uttrycka mig i ord. Jag älskar språk och berättelser så för mig är litteraturen ett livselixir. Att läsa betyder också att skriva. Det spelar inte så stor roll vad jag läser. Både små notiser i dagspressen och romaner kan få igång min egen lust att sätta tankar och erfarenheter på pränt.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Alla har varit så positiva och stöttande. Min dotter har varit den som tagit itu med de praktiska delarna och sett till att jag fått boken tryckt. Utan hennes stöd hade den som så mycket annat hamnat i min skrivbordslåda.

 

Skriver du något nytt nu?
Jag skriver alltid något nytt. Huruvida det ska publiceras eller inte är en senare fråga.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Läs min bok. Där finns det råd- kanske.

Varför ska man läsa din bok?
Man ska läsa av nyfikenhet och lust. Förhoppningsvis känner någon igen sig. Kanske finner någon lite tröst när livet är mörkt. I bästa fall kan mina reflektioner också få någon att skratta.

Vad gör du när du inte skriver?
Tänker, läser och umgås med familj och vänner.