Berätta om din bok!

Bokens handling karaktäriserar främst två stycken huvudrollsinnehavare, båda mitt i livet där dem i den nutida handlingen befinner sig precis innan medelåldern. Den ena gestaltas av en kvinna uppväxt i en lugn och harmonisk familj med sin mor och far och två syskon. Det som skiljer henne från andra kvinnor är att hon redan från barnsben har haft förmågan att kunna kommunicera med universum och dess andliga guider. Vi får följa hennes livsväg där hon redan som barn fått lära sig att hantera sin gåva. Berättelse handlar mycket om just hennes kommunikation med universum och vi får veta hur den har påverkat hennes liv men också hur den har skänkt henne glädje genom åren. Den andra huvudrollsinnehavaren gestaltas av en man och genom honom får vi följa med på en helt annan resa. Under större delen av sin barndom har han varit bosatt utomland på grund av sin fars yrke som diplomat. Tillsammans med sin familj flyttar han runt i världen till olika världsdelar. Han utvecklar under de här åren en stor förståelse för hur andra människor lever men också en stor respekt för sitt eget priviligierade liv. På varsitt håll får vi följa dem genom deras uppväxt fram till vuxen ålder.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag skrev grunden till bokmanuset för fem år sedan och hade då vid skrivande stund ingen tanke på att ge ut materialet eller att bli författare. Jag hade några månader när jag inte var anställd och när alla vänner och bekanta började arbeta i augusti satt jag mig ner och började skriva. Det blev som ett arbete för mig men där jag kunde styra min tid själv. Jag skrev boken av nyfikenhet för att jag undrade om en person som är bra på siffror också kan skriva. Det visade sig att det fanns en berättelse att berätta och genom åren som gått sedan dess att manuset varit färdigt så växte sig känslan allt starkare fram för att vilja publicera materialet.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har inget bra svar på den frågan. För mig handlar det mest om tillfälligheter att få möjlighet att lägga tid på att skriva och självklart att få berätta en historia. Jag skriver helst från ett tomt papper, det vill säga utan manus och stödpunkter. För mig ger det min berättelse mer liv men det skapar också mer efterarbete att skriva på det sättet. Ett sådant manusmaterial kräver lite mer tid än ett som är planerat och konstruerat i förväg. För mig förstör det min kreativa process att behöva arbeta med stödpunkter men kanske att även jag kommer till den punkten med mer erfarenheter i ryggsäcken.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Hittills har ju ingen läst vad jag har skrivit, utan bara delar av materialet. Men de flesta är väldigt uppmuntrande, punschande och jag har även fått höra att jag är en förbild som vågat ta manuset ur byrålådan och faktiskt publicera det. Från dem som har läst har jag fått höra att det jag skrivit är lite unikt i meningen att jag tar upp de existentiella frågorna och skriver om dem i en mer lättläst tappning.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag har lite smått påbörjat uppföljaren med samma huvudrollskaraktärer som i debuten På andra sidan.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Vi är alla olika och jag tror att om man verkligen vill skriva så kan man. Det som hindrar oss i många saker i livet är prestationsångesten och den egna misstron på oss själv. Vi alla kan och klarar mer än vi tror. Jag är av uppfattningen att genom att bryta ner saker i delmål gör vi dem mindre svåröverkomliga.

Varför ska man läsa din bok?

Jag hoppas att den kan ge en känsla och öppna ögonen för att man inte behöver vara på ett visst sätt bara för att man tillhör en viss grupp av människor. Jag hoppas och önskar att läsaren efter att ha läst boken ska vågar vara mer sig själv och inte vara så rädd för att vara annorlunda. Annorlunda är berikande så länge som man har goda avsikter och är snäll. Att vilja andra väl och vara snäll vinner alltid i längden.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag har arbetar som ekonom i snart 20 år så det är vad jag sysselsätter mig med när jag inte skriver. På min fritid har jag ridit sedan jag var ganska liten och det är fortfarande en av mina stora passioner i livet.  På senare år har jag hittat yogan och finner den i alla dess former mycket upplyftande och berikande samtidigt som det är en bra träningsform framför allt för kroppens rörlighet. Jag tycker också mycket om att få besöka andra delar av världen och hittills är det inte mycket som kan slå naturen och de vilda djuren på Afrikas slätter.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Som alla författare så önska jag ju såklart att nå ut till den stora massan. Men jag tror att boken främst kommer att tilltala personer som är intresserade nya infallsvinklar och som är öppna förändringar i stort. Jag tror även att personer som har intresse för det andliga och för astrologi skulle kunna roas av min berätt