Berätta lite om din bok!

"Så Många Jag" är en naivistisk samling med poetiska fundror för barn. En liten bok med stora filosofiska funderingar om att vara liten och stor, om mysterium, ljus, bråk med språk, hjärnan… som filosoferas kring ett jagperspektiv. Även om vi är så många jag här i världen med olika funderingar så är man ju i grunden ett jag, och det har vi alla gemensamt. Jaget håller den röda tråden i samlingen. Boken är illustrerad av Melanie Hedlund. Vi har försökt att komplettera varandra genom att låta text och bild samspela, och samtidigt utmana och utveckla varandra.

 

Hur kom din bok till?

Inspirationen till boken kom i den kontakt med barn som jag har genom mitt arbete som pedagog. Under min utbildning i litterär gestaltning hade jag tid och möjlighet att göra verklighet av idén med stöd och handledning. Då fann jag; att samtidigt som jag med samlingen ville introducera poesi för barn, också ville närma mig förmågan att betrakta världen genom ett barns ögon. Det är det som har varit utmaningen men också drivet genom hela processen.

 

Hur känns det att vara nominerad till "Selmapriset - topp 10"?

Det känns fantastiskt att vara nominerad samtidigt som jag tycker att det är lite läskigt att tävla i litteratur (eller all form av skapande). Allt behövs ju på sitt eget sätt. Det som är stort och viktigt för mig är att poesi för barn uppmärksammas. Min förhoppning är att fler barn ska komma i kontakt med, och närma sig poesi. Det är det jag vill åstadkomma med "Så Många Jag" och det tror jag verkligen att nomineringen till Selmapriset kan hjälpa mig med.

 

Har du någon ny bok på gång? Berätta!

Jag arbetar med en parallellspråkig poesisamling för barn, som bygger på mina egna erfarenheter som asylsökande barn i Sverige.

 

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver så arbetar jag som film- och teaterpedagog. Jag är också utbildad filmskapare och arbetar just nu med en konstfilm som avser att närma sig den kulturpolitiska debatten genom barns perspektiv. Samtidigt vidareutbildar jag mig till internationell kulturprojektledare på Kulturverkstan i Göteborg. Det allra bästa jag vet och det som inspirerar mig till att fortsätta skapa är de dagliga promenaderna i skogen tillsammans med min bästa vän Nahla (Nahla är en liten toypudel/malteser). "Så Många Jag" är tillägnad Nahla.