Berätta om din bok!
Historien utspelar sig i Paravan, ett land utan vare sig yttrandefrihet eller kvinnorättigheter. Man får följa sjuttonåriga Dani och nittonåriga Nate när de försöker ta sig genom ett inbördeskrig från en liten by till den amerikanska ambassaden i den belägrade huvudstaden. Under resans gång stöter de på många överraskningar och deras beslut får oanade konsekvenser, både för de själva och för de omkring dem. Samtidigt flammar känslor upp, känslor som kanske inte borde finnas där.


Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag minns inte hur jag fick idén, men den tog form i huvudet snabbt och intensivt. Början, slutet och en rad av händelser fanns med redan från den första tanken, likaså själva utgången av berättelsen. Resten, som vissa karaktärer och även en del ändringar i ursprungsidén, växte fram under skrivandets gång.Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag kan inte definiera "vad" det är som får mig att längta efter att skriva och berätta, men det har alltid funnits där. Redan som treåring var historierna en del av mig. Jag hade en dagisfröken som brukade skriva ned mina berättelser och de finns tillhands i garderoben hemma om jag någonsin får för mig att läsa dem. Nuförtiden handlar det om att få ut berättelse till omvärlden, att känna att det jag gör inte är omöjligt. Förr handlade det mer om att skriva och häva ur mig saga efter saga för att få ner alla mina tankar i skrift, även om längtan efter att berätta för någon annan alltid har funnits där.

Det som får mig att vilja skriva, det som inspirerar mig, är en längtan och en känsla. En längtan efter något som jag ännu inte har hittat och en känsla av lycka, för det är det som jag är när jag skriver - lycklig.Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

De flesta reagerade positivt, även om några lämpade över några svidande frågor om hur jag ska kunna försörja mig som författare. De som förstår att det inte är berömmelse eller pengar jag är ute efter är också de som stöttar mig mest. Gladast över mina berättelser och nu över min bok har nog mina föräldrar, mina släktingar och min svenskalärare från gymnasiet varit, men många andra har också reagerat starkt med glädje och lycka över min förmåga att få ner en historia från huvudet till papperet.Skriver du på något nytt nu?

Jag skriver faktiskt på två nya böcker.
Den andra och sista delen i Historien om Paravan-serien, och en roman i en helt annan genre.
Den avslutande delen i Historien om Paravan kommer att bjuda på många överraskningar och skakande nyheter för de som har läst Illusionen av trygghet, medan den andra, nya berättelsen är en slags feelgood-roman för unga vuxna.Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Vänta inte! Du kan absolut, bara du vill. Troligtvis är det enda som står emellan dig och din bok dina egna, nedslående tankar. Låt dig inte inbilla dig själv om att du varken har tid eller talang - jag vet att du har båda bara du lägger energi på det. Skrivande är 30 % talang och 70 % viljestyrka, tro mig.Varför ska man läsa din bok?

Man ska läsa min bok för att fly vardagen för en stund, för att fastna i något nytt och spännande och för att fantastiska historier kräver fantastiska läsare.Vad gör du när du inte skriver?

Jag har precis tagit studenten så för tillfället sommarjobbar jag, men i höst kommer jag förhoppningsvis att studera på universitetet.Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag vill självklart att alla ska läsa den, men historien passar nog unga vuxna bäst.