Berätta om din bok!

"I rymden kan ingen höra dig fika" är en science fiction - roman som handlar om David, en till synes vanlig man som fram tills nyligen levt ett tämligen slentrianmässigt svenssonliv. När David får besök av en utomjording så tvingas David välja mellan sin trygga vardag och ett liv fyllt av spänning och äventyr.

Hur kom boken till?

För mer än 10 år sedan så var jag, likt bokens David, mitt i en smärre existentiell kris. Då tänkte jag att det vore kul att skriva en bok. Så jag började skriva helt enkelt...

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén växte fram under en skrivprocess som tog mig över 10 år. Ibland kunde det gå många månader mellan skrivsessionerna. Jag trodde ärligt talat aldrig att boken skulle bli färdig.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig? 

Tystnad och ensamhet inspirerar mig. När det är mitt i natten och alla sover. Då kommer idéerna.

Skriver du på något nytt nu? 

Inte just nu, men det vore kul att skriva något mer.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Börja skriva. Bry dig inte om att verka professionell eller vältalig. Utgå ifrån dig själv och din fantasi. Var inte för hård mot dig själv. Ha kul när du skriver! Överraska dig själv! Våga gå emot strömmen.

Varför ska man läsa din bok?

För att det är min första bok. Den är inte nödvändigtvis speciellt bra, så den kan kanske få dig att känna "det här skulle jag också klara av".

Vad gör du när du inte skriver?

Allt möjligt. Jag gör musik. Spelar spel (både brädspel och tv-spel). Pysslar. Ritar.

Vilka vill du helst ska läsa din bok? 

Alla som har barnasinnet i behåll.