Berätta om din bok!

Julias längtan är en relationsroman i feel-good anda med vänskap och kärlek. Drama, spänning och sorg ingår, såsom det ofta gör när det handlar om livet.Julia är en medelåders kvinna som har ett perfekt liv med familj, hus och jobb, men som ändå längtar efter ett något annat - ett lättsammare liv. Precis när hennes dröm om ett hus vid Medelhavet verkar gå i uppfyllelse händer det ofattbara. Livet förändras totalt och hon ställs inför många svåra beslut som får konsekvenser.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag deltog i en synopsis-tävling och fick blodad tand. Fortsatte att skriva på berättelsen och deltog parallellt i web-kurser på nätet och läste om skrivarkonstens grunder och regler. Efter cirka två år var boken klar.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Själva skrivprocessen är både stimulerande, utvecklande och en stor utmaning. Dels får man djupare insikt om sig själv, vad man står för och dels har man möjlighet att låta fantasin flöda fritt på ett kreativt sätt.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Många blev överraskade och en del blev peppade och fick inspiration att själva fortsätta med sina egna skrivarplaner.

Skriver du på något nytt nu?

Jag fortsätter med mina sagor som jag också illustrerar. Sagorna är riktade till barn i ålder 3-6 år. Teman är naturens element, gemenskapens betydelse och sagorna är något existentiella i sin framtoning.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Bara skriv, låt det flöda! Men om du är nybörjare, som jag, är det klokt att ta reda på det man kan om skrivkonstens grunder för det underlättar att ha lite kunskap om uppbyggnaden av en roman.

Varför ska man läsa din bok?

För att få en avkopplande egen stund ifrån vardagens krav där man kan drömma sig bort till en annan värld.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag lever min dröm, målar gärna i olja och akryl, framför allt när vi är nere i Spanien, där vi också gillar att promenera och cykla längs havet och testa på goda spanska maträtter och umgås med nya vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Romanen passar för läsare som vill ha en lättläst och spännande roman som berör. Kvinnor i medelåldern kan uppleva viss igenkänning, speciellt om man längtar efter sol och värme.