Berätta om din bok!
Designern Katja Geigers liv och gärningar är ett stycke kvinnohistoria som glömts bort. Katja var pionjär inom svenskt mode och skulle fortfarande kunna vara en förebild för dagens unga kvinnor med stora drömmar. Hon stod för mod, entreprenörskap och ett riktigt jävlar anamma. Samtidigt var hon en kreativ konstnärssjäl som levde i en annan tid. Om man tänker på det så förstår man vilket liv hon förde.
Hur kom boken till?
Efter 10 år i England kom jag hem, helt slut. Hade arbetat hårt, representerat, festat och umgåtts mycket med engelsmän. Jag kom hem som en engelsman. När jag hörde om Katja Geigers liv och om hur hon i 1950-talets Sverige kommit hem från New York kände jag en viss samhörighet med henne. Det hon upplevt och uträttat var utöver det vanliga. Jag grävde i stadsarkivet, läste modehistoria och skrev bloggar för att komma henne närmare. Det blev en bok.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Det framstod som självklart att det skulle bli en bok. Det är en kvinna som måste komma fram mer i rampljuset.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Skrivandet är en hobby och ett sätt att koppla av. Jag blir inspirerad av tidningar, böcker och radioprogram. Efter att boken kommit ut så har jag blivit inbjuden till föredrag. Det är underbart att se hur intresserade och inspirerade människor blir av Katja Geigers liv.
Skriver du på något nytt nu?
Jag har för tillfället lämnat temat design och mode för att gå över mer mot ekonomisk thriller. Mitt liv är än mer aktivt numera då jag har fått en son men skrivandet är en bra hobby som ger mig avkoppling.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Skriv, skriv och återigen skriv. Det finns inget rätt eller fel.
Varför ska man läsa din bok?
Du ska läsa boken för att få inspiration om att det bara är du själv som formar ditt liv. Ibland tar livet en annan vändning och du behöver anpassa dig för att köra på igen mot nya upplevelser och lärdomar.
Vad gör du när du inte skriver?
Jag arbetar på bank och har ett aktivt liv med min son och många vänner.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Helst vill jag att yngre kvinnor ska upptäcka vilken pionjär Katja Geiger var och inspireras av det.