Berätta om din bok!

Kidnappad inleds med ett mord och i dess kölvatten blir en trettonårig flicka kidnappad för trafficking. När polisens resurser begränsas bestämmer sig flickans mamma för att själv hitta sin dotter. Hon får hjälp av en polis som tycker att hennes chefer kunde ha prioriterat annorlunda. Den handlar om mord, sexslaveri, människors styrkor och svagheter.  Det finns också en parallell historia om en drunkning i Umeälven som får sin förklaring i nästa bok. Det är den första i en serie om minst tre böcker om huvudkaraktärerna Bianca och Alice.

Hur kom boken till?

Den började med en vag idé som tog form för många år sedan på en kvällspromenad. Det skulle handla om att en man blev mördad i växthuset på Umeå Waldorfskola, skolan där min dotter gick.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Handlingen och dess karaktärer har vuxit sig fram under resans gång.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det är så euforiskt spännande att lösa problem som uppstår och gestalta mellanmänskliga relationer och situationer. Fundera på karaktärernas inre liv, styrkor och svagheter. Det rollspel jag ägnar mig åt när jag driver processens gång.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag skriver på uppföljaren till Kidnappad.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ja att nöta stolstyg. Sätta mål och delmål. Inte fundera så mycket på inspiration. Ta hjälp av lektör och korrekturläsare. Gå en fysisk skrivarkurs om möjlighet finns. Om jag enbart arbetat med manuset när jag varit inspirerad hade Kidnappad aldrig sett dagens ljus.

Varför ska man läsa din bok?

Som förströelse och för att leva sig in i handlingen, spänningen och karaktärerna.

Vad gör du när du inte skriver?

Arbetar som egen företagare inom juridik, umgås med nära och kära, promenerar med hunden och gosar med katten.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Den är skriven för vuxna och unga vuxna som tycker om spänning, ett visst mått av våld, sexuell attraktion, en övertygande historia samt trovärdiga karaktärer och deras konflikter.