Berätta om din bok!      

Boken är en barnbok och den första på en serie om sex böcker. Jag har skrivit böckerna i olika teman. Denna bok handlar om spökerier, som huvudpersonerna Mark och Jim upplever. Detta är en snäll bok men inte desto mindre spännande för det.   Bilderna har jag illustrerat för att förstärka upplevelserna i berättelserna.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Det började egentligen med barnbarnen. Ungarna ville höra spökhistorier. Vad gör man när man inte kan så många. Jo man hittar på så klart. Jag hittade på allt möjligt som jag berättade för barnbarnen. Ungarna blev nöjda och ville höra samma historier nästa gång vi träffades. Jag försökte komma ihåg vad jag berättat, men blev tillrättavisad gång på gång av telningarna, som hade superminne om vad som hade sagts. Då beslöt jag mig för att skriva ner mina historier. Mitt äldsta barnbarn Jimmy och hans lekkamrat Jakob, är förebild för Mark och Jim. Likheten var uppenbar.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Nu är Jimmy och Jakob vuxna, men Mark och Jim fortsätter med sina äventyr som jag blir inspirerad av att skriva ner. Det ena ger det andra liksom.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Det är inte så många fler mer än barnen, barnbarnen och de närmaste vännerna som vet att jag skriver. Men av dem har jag fått mycket uppmuntran att ge ut min bok. Utan deras påhejande hade jag inte kommit till skott så att säga.

 Skriver du på något nytt nu?

Jag håller på att färdigställa och illustrera de andra böckerna om Mark och Jim.

 Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tveka inte sätt igång och skriv. Friskt vågat hälften vunnit! Det är oerhört roligt att skriva när man känner för det.

Varför ska man läsa din bok?

Det är en barnbok som är bra och spännande, även lämplig för vuxna, som kanske har glömt sin barndoms fantasier, lekar och föreställningar.

Alla människor har varit barn en gång, oavsett vem vi är, eller var på jorden vi härstammar ifrån så är vi alla lika. Så boken är uppiggande för alla som vill läsa den.

Vad gör du när du inte skriver?

Som pensionär går tiden också åt att ägna mig åt mina andra intressen T.ex. som att måla, skulptera. Läsa, m.m. Jag har en stor trädgård som jag håller på att ställer i ordning och planerar.

Jag tycker om att vistas mycket ute i skog och mark, så en hel del tid går åt skogspromenader och bärplockning när den tiden är inne.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla barn så klart. Det är en bok för dem.

Den är även lämplig för högläsning i skolor och bibliotek.

Köp boken här!