Berätta om din bok!

Egna barndomsminnen som blommat ut till berättelser. När man är i åldrarna tio till tolv år formas livet och känslorna är stora. Detta har jag fångat genom att utgå från det jag själv upplevde inför utanförskap, försöka smälta in, grupperingar, familj, komplex, drömmar och att vilja göra rätt. Boken ger en bild av sjuttiotalets Sverige och är kryddad med både humor känslosamhet.

Hur kom boken till?

Jag fick ett uppdrag av Wermland Opera att göra en skolföreställning för elever i åk 4 t.o.m. 7. Jag valde temat Känslor, vilket också blev showens titel. För att göra en trovärdig föreställning blev jag tvungen att komma underfund med hur jag själv tänkte i dessa åldrar. Jag skrev ner olika minnesfragment och ju mer jag skrev desto fler minnen kom fram. Dessa berättelser utvecklade jag tills jag kände att dom var läsvärda och berikande även andra människor.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Innehållet och upplägget växte fram under skrivprocessen.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

I detta fall var det ett hjälpmedel att återskapa känslor och minnen. Det var en spännande process. Jag fascineras över kommunikation och hur vi människor skapar bilder i vårt inre när vi läser en text.

Skriver du på något nytt nu?

Just nu är jag inne i en låtskrivarperiod.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Gör det! Tveka inte. Var uthållig och ha tålamod. Njut över vad du kan åstadkomma.

Varför ska man läsa din bok?

Den kan göra att läsaren får upp egna minnen från uppväxten. Min unga värld har ett tankeväckande innehåll kring vad som formar oss och hur vi förhåller oss till varandra. Den har ett direkt språk som är lätt att ta till sig.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag bor själv i ett hus på landet eftersom mina barn är utflugna. Mestadels så arbetar jag vilket jag trivs utmärkt med. Jag är egenföretagare som musiker, komiker, skådespelare och infotainer. Artist är ett passande samlingsnamn.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som växt upp på sjuttiotalet kommer att ha extra stor behållning eftersom den tidsandan återspeglas. Barn och ungdomar som via boken kan känna att dom inte är ensamma om att känna t.ex. utanförskap eller otrygghet. Föräldrar kan tillsammans med barn läsa boken som jag hoppas kan bli ett diskussionsunderlag för ökad förståelse över generationsgränser.