Berätta om din bok!
Boken handlar om en familj som håller månen ren och fin så att den kan lysa klart på alla barn som ligger och sover om natten.
Hur kom boken till?
När min dotter var liten så tittade hon upp på månen och sade "jag älskar månen". Då såddes ett frö till berättelsen.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Efter att jag fått idén av min dotter så växte berättelsen fram under arbetets gång.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag får mycket inspiration från mitt lantställe, från både skogen och sjön. När jag ser mig runt omkring så "ser jag berättelserna" och då vill jag förmedla vad jag ser i naturen. Även i Stockholm får jag inspiration, jag kan t.ex se en tallkotte och jag ser hur den vantrivs i stan och hellre vill flytta ut på landet.
Skriver du på något nytt nu?
Serenita är en sjöjungfru som bor i sjön på mitt lantställe. Hon är med i alla böcker i en serie sagor som jag jobbar på med just nu. Det kommer alltså fler böcker.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Jag började mitt skrivande som hobby till att börja med. Det kändes mer lättsamt så. När flera böcker växt fram så kände jag att detta är något jag vill satsa på. Jag tänkte att, kan andra så kan jag och det tycker jag att de som vill skriva böcker ska tänka på. Kommer det från hjärtat så blir det bra.
Varför ska man läsa din bok?
Man ska läsa min bok för att bli påmind om att se världen på ett mer lättsamt sätt. Om man läser min bok kommer den att bidra till en trevlig stund då boken tar dig med till en fantasivärld som faktiskt existerar på riktigt. Läser man boken kan man förhoppningsvis också börja se saker på ett mer kreativt sätt. Man kanske kan se månen som sin vän eller löven som blir små kompisar.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag vill att alla ska läsa min bok men framför allt vuxna tillsammans med barn. Då kan man tillsammans lära säg att se magin i vår värld.