Berätta om din bok! 

Min bok är en berättelse om hur det är att leva som ett riktigt stort och hängivet fan. Min idol Darin har format hela mitt liv och min personlighet på ett sådant häftigt sätt och jag har fått uppleva så mycket tack vare honom. Resan började 2004, när han slog igenom i Idol sedan dess har jag sett honom live över 100 gånger. I boken berättar jag om resorna jag gjort med andra fans och känslorna som uppstår när vi ser eller träffar vår idol. Min bok är dessutom en resa genom ungdomens år, vilket i sig är ganska spännande - men speciellt med en idol i vardagen.

Hur kom boken till?
 

Idén har funnits i mitt huvud i många år, men jag tog tag i skrivandet först när man skulle göra ett projektarbete sista året på gymnasiet. Det var perfekt att kunna skriva på skoltid och få respons av lärare. Det var också efter att jag läst Fredrik Strages bok "Fans" som jag insåg att min bok skulle svara på många av frågorna som han och många andra ställer sig kring idoldyrkan.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
 

Skriva har alltid varit ett måste för mig. Jag mår inte bra av att hålla orden inom mig. Vad som inspirerar mig är svårt att säga, utan jag skriver utifrån händelser i mitt liv så det är ju inget påhittat.

Har du några tips till andra som vill skriva en bok?
 

Skriv, skriv och skriv om du tycker det är kul. Känn ingen tidspress utan låt det ta tid. En bra bok är inget man bara slänger ihop lite snabbt.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
 

Bara positivt! Alla tycker det är jättekul och tycker jag lyckats få till en berättelse, inte likt någon annans.

Skriver du på något nytt nu?
 

En uppföljning om mitt fortsatta liv som Darinfan är på gång, annars inget. Bara under året som gått sedan boken slutar har det hänt så mycket. Många har fått en helt ny syn på Darin efter han medverkade i tv-programmet Så mycket bättre, vilket känns kul! Nu har många fattat det jag förstod för nio år sedan - Darin har en enorm talang och är född för att bli stjärna!

Varför ska man läsa din bok?
 

Den ger förmodligen ökad förståelse kring hur man kan välja att leva sitt liv utifrån en idol. Det finns många som ser idoler som något udda och konstigt och trycker ner andra bara för de gillar en viss typ musikstil eller artist. Har man aldrig haft någon idol är det svårt att förstå hur man kan utsätta sig för alla resor, alla timmars köande och hur man kan lägga så mycket pengar på en enda person - men det är så mycket mer än så.

Vad gör du när du inte skriver?
 

Fotografera är en stort intresse jag har. Annars tar det mycket tid att vara ett stort fan. Samlingen ska hållas uppdaterad och det är ständigt nya saker på gång.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
 

De som har en idol, har haft en idol, vill ha en idol eller aldrig haft en idol - med andra ord alla! Men speciellt kul vore om man kunde nå ut till oförstående föräldrar som har barn med stora idoler. Endel mammor och pappor förstår inte grejen och är inte alls engagerade i sina barns idoler, fast idolerna betyder mer än vad föräldrarna någonsin kan föreställa sig. Det är många föräldrar till mina kompisar, som är fans, som läst boken och fått en helt ny syn på hela vår Darinvärld och nu stöttar dem på ett helt annat sätt, vilket känns otroligt roligt!