Berätta om din bok!

Min bok handlar om hur det skulle vara om alla i livet var perfekta. Den är skriven mot lookism och diskriminering pga utseendet, samt mot att välja efter pengar och nationalitet. Det finns inga dåliga nationer, bara dåliga människor. Ha ett öppet sinne.

Hur kom boken till?

När jag gick på dagis, i skolan och på gymnasiet, blev jag ständigt mobbad för min längd och allt annat. Jag var kortast i klassen, speciellt i början av livet. Den enda kärleken i livet på tjugo år hade jag på lågstadiet, men jag var kär i en annan då, som var kär i en huligan, som slog alla, henne med. På gymnasiet bodde jag med en som var tjock, som en tunna, men lång, så därför hade han säkert 30 tjejer på tre år och var otrogen. Men trots att tjejerna gjorde slut med honom, ville ingen ha mig på grund av längden och, tydligen, nationaliteten, trots att jag var mig själv. Många av de saker, som huvudpersonen upplever är det som jag har upplevt. Plus så läste jag om att många, som blev kränkta i skolan, inte fick någon hjälp. Så jag tänkte – hur blir världen, om folk fortsätter så: önskar sig en prins, dömer efter utseendet osv? Vill ni verkligen leva i en sådan värld? Då fick jag bokens idé.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Det var en färdig idé.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av livet runtomkring, böckerna jag läser och filmer jag ser.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag har ett par idéer om nya böcker, både på svenska och ryska.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tänk på vad ni har upplevt i livet – det blir en bra grund till en bok.

Varför ska man läsa din bok?

Folk måste lära sig att sluta döma efter utseendet, nation och hur mycket pengar man har och välja partner efter reklam och filmer. Se på positiva saker i den, som är kär i er, se på hu han/hon beter sig med dig, ge dem chans. Man måste lära sig att ställa sig på den andres plats, att man måste arbeta med förhållandet och beteendet mer än med utseendet, att öppna sinnet.

Vad gör du när du inte skriver?

Då läser jag, ser på filmer, matcher, intellektuella spel. Ibland sportar jag.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Dem som dömer efter ytliga parametrar, såsom längd, vikt, nation, rikhet, jämför med reklam, filmer och ouppnåeliga ideal, har ett stängt sinne. Både tjejer och killar. Kom ihåg att det är alltid värt att försöka – hur vet vi annars, om den potentiella partnern är bra eller inte?