Berätta om din bok!

– Boken handlar om studenterna Patrik och Lucas som möts på en nyårsfest. Dom går in med helt skilda förväntningar, råkar mötas i hallen och trots sina olikheter så liksom dras dom till varandra på något sätt.

Hur kom boken till?

– Jag började skriva på just den här idén under tiden jag gick kreativt skrivande på 50% och har sen fortsatt då och då. En dag fick jag för mig att lägga alla lösa små texter om Patrik och Lucas i ett dokument och insåg att det blev 100 sidor - kunde jag skriva 100 så kunde jag väl skriva 200? En dag var boken klar och nu kan jag hålla den i handen - det känns helt galet!

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

– Den har verkligen växt fram! Det började med att jag skrev korta segment från olika situationer och dagar. Jag visste inte vart det skulle leda förrän jag själv skrev orden. Det har aldrig riktigt lockat mig att bestämma en hel historia först och skriva den sen…

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

– Jag skriver ofta när det är något jag vill uppmärksamma eller liksom processa genom pennan. Eller när jag bara vill vara i tillståndet jag hamnar i genom att skriva. Jag inspireras bland annat av min skrivspellista, promenader, andra konstformer eller andra som är kreativa, och att vara i naturen. Jag har också lättare att inspireras när jag har lägre livstempo!

Skriver du på något nytt nu?

– Jag flödesskriver mest nu, så som jag egentligen alltid mest har gjort där jag skriver det jag känner för, när jag känner för det. Men jag har faktiskt börjat på ett nytt projekt med ett slutmål också…

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

– För mig har det hjälpt att dela upp det i delar, att inte tänka att ”nu ska jag skriva flera hundra sidor” utan istället skriva olika delar och sedan helt enkelt sätta ihop dom!

Varför ska man läsa din bok?

– Jag tycker det är viktigt att litteraturen följer samhället (ibland är litteraturen till och med före!) och i dagsläget så behövs mer litteratur med andra par än heteronormativa! Jag vill att min bok ska belysa detta genom att vara precis som om boken hade hetat ”Patrik och Karin”, men att den nu bara råkade handla om Patrik och Lucas istället. Jag hoppas också att den kan falla någon i smaken genom en något annorlunda skrivstil där jag fokuserar mer på det inre livet än yttre miljöbeskrivningar. Och så är det ju lite gemytligt med studentsettingen också!

Vad gör du när du inte skriver?

–När jag inte skriver läser jag sista året på psykologprogrammet, bakar bröd, målar, är ute eller tränar - helst i skogen!

 

Nyfiken på denna bok? Boken går att köpa i Vulkans butik,
klicka på bokomslaget nedan för att beställa hem din bok!