Prioritera fokuser leverera Prioritera fokuser leverera

Det här är boken för dig som behöver en snabb introduktion till Scrum — eller som har ett behov av att ge bort en sådan till din chef eller uppdragsgivare. Bokens för- fattare Hasse och Tomas berättar hur bokidén kom till:

hasse: Jag har en kund som har så mycket att göra att VD inte hinner lyssna på ut- vecklingsavdelningens förslag och tankar om Scrum. Men jag tror att VD skulle läsa en artikel eller kortare skrift om ämnet när han är på resande fot. Känner någon till en sådan artikel eller bok?

tomas: Festligt att du nämner det. Min fru frågade i går samma sak. Hennes företag ska börja med Scrum och hon sitter på en position som kommer beröras men inte tillräckligt nära för att hon ska få någon utbildning.

hasse: OK, vi ser ett behov men ingen bok, varför?

tomas: Tja, för att ingen kommit på idén att skriva den. Ska vi göra det?

hasse: Vi behöver se till mer än Scrum. Utan XP finns risk att kvaliteten på projekt blir för låg.

tomas: Bra idé. Jag vill även få med Lean och Agile så läsaren förstår tankarna bakom Scrum.

hasse: Om vi riktar oss till alla de berörda men inte direkt involverade bör vi hålla oss ifrån teknobabbel och specialtermer för redan invigda...

tomas: ... och även beskriva varför Scrum fungerar, inte bara hur. hasse: Okej, vi har en bokidé. Då kör vi!

Om författarna
Vi är tomas björkholm och hans brattberg. Vi arbetar båda på Crisp som Lean, Agile, Scrum och XP-coacher. Vi brinner för att hjälpa företag lyckas med mjukvara – vårt mål är att hjälpa er bli så bra på det att ni inte behöver oss längre.