Berätta om din bok!

En sann historia om hur min son Thor, då 15 månader gammal, kidnappades av sin pappa 2009. Det var en daglig kamp att orka söka efter honom. Men jag hade otrolig tur och tusentals människor hjälpte mig lokalisera Thor så att jag kunde flytta hem till Sverige med honom.

Hur kom boken till?

Efter flera månaders kamp gick luften ur mig när vi kom hem till Sverige. Och för att processa allt som hände mig började jag skriva. Och fortsatte skriva tills hela historien hade kommit ut.

Vad får dig att vilja skriva?

I fallet med boken om Thor så var det självklart att jag behövde ta mig igenom allt som hänt oss och skrivandet kändes som det bästa sättet. Sen jag skrev klart boken om Thor (2012) så har jag fått blodad tand. Och disciplinen att sätta mig ned och skriva.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Med enormt stöd. Både från vänner och speciellt från min sambo, som fick passa våra barn många, långa timmar så att jag fick tid att skriva.

Skriver du på något nytt nu?

Ja. Jag har skrivit en fiktiv bok sedan Rädda Baby Thor och är inne på ytterligare en. Nu går det liksom av bara farten. En beroendeframkallande hobby.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ta den tid det tar, men lägg ett schema, annars kan det dra ut på tiden (och gör det ändå!). Ha en bra story och ha roligt. Det är tidskrävande så det är bäst att man ser till att förlora sig i berättandet. Det gillar jag att göra.

Varför ska man läsa din bok?

För att det är en spännande historia. Och en sann en. För att det finns många andra fall likt mitt som inte får utrymme i den allmänna debatten och i allmänhetens hjärtan. Såsom Thor fick. Alla barn förtjänar att bli räddade om de kidnappas. Så ser verkligheten inte alls ut idag.

Vad gör du när du inte skriver?

Är med min familj.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla. Såklart. Många män har läst den och för några var det första gången de läste en hel bok. Och tyckte att den var spännande.

Köp boken här!