Berätta lite om din bok!

Jag ser Svenglish mer som ett projekt än en bok. För att ta itu med min 30-årskris bodde jag hos 30 personer under 30 veckor, skuggade dem och ställde 30 frågor om deras liv. Målet var att hitta nya drömmar och komma underfund med hur jag själv ville leva.

 

Hur kom din bok till? 

Jag hade bott i Brighton i 10 år och funderade mycket på om jag skulle flytta tillbaka till mitt hemland Sverige eller bli kvar i England på livstid. Jag mådde dåligt under en längre period, grubblade och gick i terapi. En natt kom jag på idén att skriva till mina vänner och bekanta och fråga ifall jag fick följa deras liv i en vecka. Jag fick mer svar än jag väntat mig och valde ut 15 personer i England och 15 i Sverige. Medan jag bodde hos personerna skrev jag dagbok och förde anteckningar som jag sedan sammanställde till en bok. Först gav jag ut boken på engelska i England och Svenglish har även blivit en dokumentärfilm gjord av Adriana Sabau.

 

Hur känns det att vara nominerad till "Selmapriset - topp 10"?

Helt fucking fantastiskt!!! Jag dansar omkring i lägenheten. Känns otroligt kul att bli uppmärksammad eftersom det är så tufft att ge ut en bok själv. Mn första bok Punkindustriell hårdrockare med attityd kom ut på ett etablerat förlag, så först var det svårt att acceptera att behöva göra allt på egen hand. Men nu känns det verkligen värt det!

 

Har du någon ny bok på gång? Berätta!

Jag har ett romanmanus som heter Replacing Angel som jag har försökt få ut några gånger, kanske är det dags att försöka igen. Annars skriver jag mest poesi nuförtiden, dikter som jag både skulle vilja spela in på skiva och ge ut i tryck.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag sysslar med estradpoesi, är medlem i scenkonstgruppen SmutsKultur och samarbetar med musiker, bland annat i duon Louise & Henke. Jag håller också i poesi-workshops, föreläser, och arrangerar kulturevents i samarbete med Poesiwerken. Och nyligen hoppade jag på journalistutbildningen i Göteborg. Annars joggar och promenerar jag i skogen och filosoferar på caféer.

 

Louise Halvardsson Louise Halvardsson Foto: Sanna Hallberg