Vulkan utser återigen årets bästa egenutgivna bok och gäller alla böcker utgivna på eget förlag eller via egenutgivningstjänster under 2020. Förutom ära och stor publicitet utgår en prissumma på 20 000 kr. Vinnarens bidrag ges också ut som ljudbok.

Selmapriset instiftades 2014 som Sveriges första stora författarpris för egenutgivna böcker. Priset fick stor genomslagskraft och har utdelats sedan dess. Målet är att belöna bästa egenutgivna bok och samtidigt öka intresset för egenutgivna böcker bland allmänheten och i media - priset delas ut av Vulkan som är Nordens största aktörer inom egenutgivning.

Det är med stor glädje som Vulkan återigen utlyser Selmapriset. Kriterierna för att få tävla i Selmapriset är enkla: alla egenutgivna böcker, oavsett förlag, som getts ut under 2020 är välkomna att delta i tävlingen!

Skicka in ditt manus till Vulkan, selmapriset@vulkan.se. Skriv "Anmälan: Selmapriset 2020" i rubriken. Vi vill ha ditt bidrag senast kl. 23:59 den 31 december 2020. Observera att vi endast tar emot manus i Word eller PDF-format.

Vi får många frågor om vilka förlag som är att betrakta som egenutgivning, vissa förlag är inte helt transparenta med att en utgivning bekostas av författaren. Vår uppfattning är att om du som författare investerat så rör det sig om egenutgivning.

Ekström & Garay egenutgivning?
Ekström & Garay är egenutgivning. Krävs författaren på en större investering så är det egenutgivning oavsett etikettering från förlagets sida,. Med andra ord, har du gett ut på Ekström & Garay så är du välkommen att delta i tävlan om Sveriges bästa egenutgivna bok. HOI är ett annat förlag som är egenutgivning, liksom i vissa fall Whip Media, Visto och Idus förlag.