Fredagen den 19 februari hålls en prisceremoni på Vulkans kontor (Franzéngatan 47) i Stockholm. Då hyllar vi vinnaren av Selmapriset som i hård konkurrens utmärkte sig och fick hela juryns bifall!

"Liten som blivit stor som saknar en bror. Känslor som inte vill eller kan släppa taget. Bland de många orden i Hemläxan finns en djup tystnad där Jonas Aspegrens gestaltning av en sällsam familj i Dalarna växer fram. En månads vistelse i det karga och vita – som sträcker ut sig i tid och rum – där en djup sammanhållning går hand i hand med längtan och utsikten mot vuxenlivet. Vid en första anblick kan Jonas språkstil synas enkel och opretentiös; men bakom varje känsla som målas upp döljer sig en enastående prosadiktare som kompromisslöst låtit sin pensel svepa fram och tillbaka över läsarens inre målarduk. Jonas har med Hemläxan skapat en historia som sakta men säkert klättrar in i läsaren och som inte vill, eller kan, släppa taget." - Linda Skugge, juryordförande.

Vinnaren är informerad.

De som har fått en personlig inbjudan till evenemanget anmäler intresse via [email protected].

"Det har varit spännande att läsa så mycket fantastisk litteratur utanför de traditionella kanalerna. Litteraturen lever och frodas mer än någonsin, Hemläxan är ett mästerverk i det lilla" - Linda Skugge, juryordförande.

Vi på Vulkan och Tidningen Skriva tackar för alla bidrag som inkommit och hoppas på stort deltagande också till hösten – då vi utlyser nästa års Selmapris!