Berätta om din bok!

Hur kom boken till?
Intresset för hälsa, kost och personlig utveckling har funnits där under många år nu. Att det till slut blev en bok av det hela började med att jag kände starkt att jag ville driva eget företag på heltid igen så jag avslutade en anställning för att satsa på det. Jag slängde mig ut kan man säga utan att veta exakt hur jag skulle arbeta. Samtidigt med mina småuppdrag inom formgivning lagade jag mer och mer hälsosam mat på dagarna och började lägga ut matbilder på instagram. Då slog det mig att jag även kunde börja blogga och lägga ut recept för att inspirera andra. I samma veva utbildade jag mig till hälsokock och började även gästblogga på en hälsokostsida. Ju längre tiden gick kände jag alltmer att jag ville ge ut en bok med alla recept som jag hade tagit fram. Sedan satte jag som mål att komma ut med boken 2016 och så blev det.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag hade en färdig idé men den skalades ner en aning under processen för att projektet inte skulle bli för stort. Men i stort sett blev boken som jag hade tänkt mig.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Mitt främsta syfte med att skriva är att hjälpa och inspirera människor till att äta och laga mer ren och hälsosam mat samt att jobba med positiva tankar, men jag brinner även för formgivning och fotografering. Det som inspirerade mig var även att det kändes roligt att göra allt själv; ta fram recepten, skriva boken, fotografera och att formge boken.

Skriver du på något nytt nu?
Jag arbetar just nu på ännu en kokbok även den med inriktning på ”clean” matlagning. Jag har väldigt många olika idéer och det skulle säkert kunna bli 5 böcker till om ödet vill och glöden fortsätter.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Arbeta färdigt boken i exempelvis word innan du börjar med trycksaken (om du gör hela processen med formgivning själv som jag gjorde). Lita på flödet, när du får inspiration så skriver du och när du får idétorka så går du ifrån en stund. Annars är rådet att ”bara gör det”. Fundera inte för mycket på om och när det ska passa in i ditt liv. Känner du att du vill skriva en bok så är tiden här och nu.

Varför ska man läsa din bok?
Med boken ”Skapa din hälsa” vill jag inspirera till att se maten både som en njutningsfull upplevelse samtidigt som den bidrar med bästa tänkbara näring och skydd för kroppen. Jag vill att man ska inse hur mycket gott det går att laga med bara rena råvaror. Om man känner att man behöver tips på hur man kan förändra sin kost till det bättre ska man absolut läsa min bok, det är som sagt inte så svårt eller krångligt som det kan verka. Boken innehåller även ett avsnitt om näringslära och ett om den universella attraktionslagen och hur man kan arbeta med den till sin fördel. Att röra på sig är också väldigt viktigt för hälsan, därför innehåller boken ett litet avsnitt om vad man kan tänka på vid stillasittande arbete eller fritidsintressen.

Vad gör du när du inte skriver?
När jag inte skriver kokböcker jobbar jag med att ta fram nya recept, bloggar samt jobbar även som art director och formgivare. Fritiden går även åt till träning, att umgås med familj och vänner, att sjunga mm. Jag älskar att resa också och håller just nu på och planerar en kommande resa.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag vill framförallt nå människor som behöver hjälp och tips om hur de med enkla medel kan förändra sin kost och hälsa. Det är inte så krångligt som det kan låta att ställa om eller styra upp kosten till det bättre. Det kan kännas så till en början, men man kan ta det i små steg.
Om man exempelvis ofta känner sig trött eller lite nere alternativt om man har problem med magen så kan det vara viktigt att se över både kosten och hur mycket man rör på sig etc. Om man behöver gå upp eller ner i vikt kan den ”rena” kosten också hjälpa till på vägen. Hur man väljer att fokusera sina tankar är också viktigt ur ett hälsoperspektiv. Om man behöver tips på hur man kan arbeta med positivt tänkande finns det därför även ett avsnitt som handlar om den universella attraktionslagen.

Då recepten är fria från gluten, komjölk och vitt socker kan den även passa människor med allergier mot gluten och/eller mjölk.

Köp boken här.