Berätta om din bok!
Boken innehåller fem fristående noveller med en och samma huvudrollskaraktär, Mia, en 60 plussare. Mia är socionom och arbetar fortfarande. Är man en utredande socionom ligger det inte allt för långt ifrån detektivens domän. I dessa fem noveller hamnar Mia i olika situationer i den privata sfären där hon inte kan låta bli att snoka när något verkar misstänkt. Utifrån det hamnar hon därför i olika obekväma situationer.

Hur kom boken till?
För ett antal år sedan gav jag ut en barnbok. Nu tänkte jag prova på att skriva något för vuxna, med en början och ett slut. En roman eller dylikt kändes för stort för mig. Det fick bli en novell sedan blev de fyra till, det gick av bara farten.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Idén för mig handlade inte om innehållet utan det handlade mer om att få till en början och ett slut. När jag väl började skriva, hade jag ingen idé utan jag började där jag stod. Varje gång jag satte mig ned och skrev var lika spännande, vad skulle nu komma att ske?

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag är ingen direkt skrivande person men jag är kreativ och nyfiken, har många idéer och god fantasi, det måste vara lustfyllt att skriva. Inspiration får jag överallt ifrån i min vardag eller ifrån resor.

Skriver du på något nytt nu?
Jag har barnböcker som ligger och väntar på att redigeras och illustreras. Skriver nu på en novell/bok får se vad det blir.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Det finns så många andra som kan ge bra råd. Ett råd från mig är, att skriva på så att det blir en story därefter kan texten tas om hand. Tålamod är viktigt att ha i de olika processerna.

Varför ska man läsa din bok?
Deckare Novellerna är lite lagom otäcka, det finns en mysfaktor i den och de är lite underfundiga, de är korta och lättlästa och de har större text. Skulle fungera mycket bra som högläsning, lagom långa.

Vad gör du när du inte skriver?
Arbetar som socionomkonsult. Lyssnar på musik, böcker, går på teater, reser, tillbringar tid i min kolonistuga, står på skördemarknader, håller på med återvinningsdesign mm. Träffar familj och vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla som tycker om lite spänning.