Thomas Masson är en Halmstadsbaserad författare, ursprungligen från Ulricehamn. Han bor med flickvän och två yngre söner i ett hus i västra Halmstad med närhet till havet.

 När Thomas inte skriver så arbetar han som lärare specialiserad på elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Han driver också det egna företaget Nordic Beard.

Thomas är en nyfiken person som ofta tar skogspromenader och letar efter nya smaker bland växter och svampar. Han syns även i TV där han uppmanar andra att våga använda naturens skafferi. Att röra på sig ger honom sinnesro och det spelar ingen roll om det är längre cykelturer, beachvolleyboll eller att lyfta tunga stenar och vråla i det närliggande stenbrottet.

Superhjärna är Thomas debutbok.

Var det ett medvetet val att skriva för unga?

Ja. Jag var på en intressant föreläsning om hjärnans utveckling och psykisk hälsa i ung ålder och tänkte att detta är något som barn borde få ta del av. Där började tanken växa fram hur jag på ett lekfullt och kreativt sätt kunde ge all den här fantastiska kunskapen till mina barn för att stärka deras förmåga att äga sin egen utveckling – och förstå den. Det hela slutade i ett något större än jag vågat drömma om.

Större på vilket sätt?

Tanken var från början att skriva Superhjärna till mina barn - att ge dem en livslång gåva av psykiskt välmående.  Allt eftersom boken växte fram så började folk i min närhet ställa frågor och undra om boken. Många visade stort intresse och förbeställningarna började strömma in. Dagen då jag förstod att detta var riktigt bra var när den välkända psykologen Bo Heijlskov e-postade mig och beställde en större mängd kopior till sin bokhandel. Då förstod jag att jag skrivit en bok som på djupet kan hjälpa många barn och att Superhjärna kan vara en del i det som kommer påverka folkhälsan för den kommande generationen.

Berätta om din bok!

Superhjärna är en bok som på ett lekfullt sätt i kreativa miljöer ger barn verktyg för att förstå och styra sin egen utveckling.

I boken följer vi hjärncellen Neuro i hans jakt på nya vänner - på jakt efter en Superhjärna. I varje uppslag lär sig läsaren en ny rolig strategi för psykisk välmående. Andemeningen är att den hjärna du har idag är inte samma som du har i morgon – du väljer själv hur du vill att den ska formas. Detta är något som skapar ett enormt intresse hos barn.

Varför ska man läsa din bok?

Alla föräldrar vill se sina barn växa upp och må bra. Den här boken sätter fingret på allt det där viktiga som bygger ett starkt barn, både psykiskt och fysiskt.

Vilka vill du helst ska läsa Superhjärna?

Jag vill att alla småbarnsföräldrar läser boken för sina barn. Helst av allt vill jag att denna boken ska ges ut till alla föräldrar i hela landet vid en 5års kontroll på BVC. Tänk vilken skillnad för folkhälsan det skulle göra!