Sydsvenskan 9/12 skriver om vulkanförfattaren Maryam Mickelsson som nyligen kommit ut med sin bok Bakom Krönet. Den skildrar Maryams liv från det att hon som 17-åring blir bortgift i Iran, till ett våldsamt äktenskap i Sverige. Boken vill  kunna stötta andra som kämpar för frihet och ett bättre liv.

I artikeln berättar Mayam om hur glad hon är över att Vulkan ger ut hennes bok. Efter att ha fått nej från många bokförlag var hon på väg att ge upp sin dröm om att få boken utgiven.

– Sedan fick jag tips om förlaget Vulkan och det visade sig att de var intresserade. Häromdagen fick jag hem lådor med 60 böcker och jag är superglad. Äntligen, som jag väntat på detta, det känns som att tomten kommit till mig.

Läs hela Sydsvenskans artikel här!

Maryam Mickelssons bok finns t.ex. att köpa hos bokus, adlibris och i Vulkans butik.