Vita vinbär i en flash Vita vinbär i en flash

Berätta om din bok!
Vita vinbär i en flash är en skönlitterär roman baserad på min farmor, som flydde från Estland till Sverige under andra världskriget.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Idén till boken har funnits länge, startsträckan har dock varit lång, andra böcker har kommit emellan. Nu är jag otroligt glad att boken är klar, och tacksam över att farmor låtit mig att berätta hennes historia. Tack farmor!

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har skrivit i hela mitt liv – dikter, pjäser, noveller och romaner för både barn och vuxna. Har bland annat medverkat i ett par antologier, skrivit årets julnovell 2011 för tidningen Bohusläningen och givit ut tre romaner (2009, 2011, 2012). Har universitetsutbildning i Kreativt skrivande, och har genom åren kommit till insikt med att ju mer jag skriver desto mer kreativ och inspirerad blir jag!

Skriver du på något nytt nu?
Ja, just nu skriver jag på min fjärde skönlitterära roman.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Tro på dig själv! Skriv på känsla!

Vad gör du när du inte skriver?
Skrivandet upptar en stor del av mitt liv, men jag är även trebarnsmamma, grundskollärare och nybliven student på ett masterprogram i biblioteks- och informationsvetenskap.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla är välkomna att läsa Vita vinbär i en flash!