Berätta om din bok!

Hur kom boken till? 

Det växte en tanke med tiden. Jag kom att uppleva en fantastisk romans via mejl, kommunikation som varade i hela 3 månader med en totalt främmande man. Jag trodde att jag mötte till slut min idealman. Tyvärr så slutade det tvärt pga en åsikt som jag nämner i boken. Min omgivning (familj, vänner, grannar) har följt med på min resa och tyckte att hela händelsen var värt att skriva en bok om. Tanken att skriva om händelsen har gnagt mig länge och till slut bestämde jag mig att skriva om det.   

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag visste i stora drag vad jag ville ha med i boken men inte exakt hur jag skulle lägga upp det. Skulle jag presentera det i originalform utan några större ändringar eller skriva om till en kärleksroman? För mig var det viktigt att leverera på något sätt mejlen i dess äkthet. Det slutade med att det blev en historia baserad på en sann händelse med undantag av ändringar på namn, befattning, plats.   

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid tyckt om att skriva, både under min tid i hemlandet Rumänien och här i Sverige. Det är en ådra som man finner hos båda mina föräldrar. Och ja, mina barn, syster och mina syskonbarn är väldigt duktiga på att skriva och uttrycka sig både språkligt och litterärt. 

Ett år efter min flytt till Sverige, oktober 1988 var jag med i en litterär tävling. Jag fick ett diplom och presenter för min prestation. Tävlingen handlade om att presentera dagen till ära - den 27 oktober 1988 av Örebro län. Sen dess har jag drömt om att skriva böcker… Det har alltid känts som att jag har mycket att dela med mig av mina lärdomar, att förmedla och inspirera andra på olika sätt. Det blir också ett arv till mina kommande generationer att känna till mina och min familjs ursprungs rötter. 

Skriver du på något nytt nu?

Jag är på gång med två böcker till. En självbiografi och en bok som handlar om livets utmaningar och styrkan till att övervinna, utveckla samt gå vidare med en ny positiv inställning och syn på sig själv. 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Bara sätta igång att skriva. Att tro på sig själv, stå stark och behålla fokus på sin dröm. Njut under tiden av skrivprocessen och visualisera hur du kommer till mål samt berör alla människor med din berättelse/text. Alla har något intressant att förmedla via poesi/verser, biografi, romaner, historiska händelser/berättelser m.m. Jag får inspiration genom att iaktta, lyssna inåt och utåt och via läsning. 

Varför ska man läsa din bok?

Det är inspirerande, uppmuntrande och  bygger på en sann händelse. Man får en unik inblick i den privata konversationen mellan två personer kring kärlek samt relation och även lite råd/vägledning på vägen till dem som befinner i liknande situationer.

Vad gör du när du inte skriver?

I grund och botten är jag gymnasielärare sedan 20 år tillbaka. På fritiden umgås jag med min familj, mediterar, yoga, lyssnar på musik, inredning, läser böcker osv. 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Det passar alla åldrar. Kärleken till någon man älskar har ingen ålder. Kärleken är magisk med rätt person.